Powered By Blogger

tisdag 28 mars 2017

Tisdag 28;e Mars

Hej på er igen från 2 livsnjutare!
Vi lämnade Amsterdam och Camping Gaasper och åkte en ganska kort sträcka till Camping De Duinpan som var kanonfin med trevlig ägare 9 km från Keukenhof. Vi hade tänkt stanna på Camping Solassi men det verkade inte vara i vår smak.
Här är bara några bilder efter vägen till campingen. Några tidiga tulpaner och påskliljorna blommar för fullt överallt. Det fanns också en mängd fina stugor intill campingen med kanaler utanför. Vatten är det gott om i Holland.

Så kom äntligen den dagen som Kirsi pratat om i 40 år. Vi kom dit på öppningsdagen den 23;e Mars.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hade fantastisk solig och varm dag och en av de som jobbar i parken sa att det var första gången på många år som det var uppehåll på öppningsdagen. Enligt vår campingägare så brukar Drottning Beatrix komma på öppningsdagen men henne såg vi inte. Gräsmattorna såg ut som de var klippta med nagelsax och det fanns inte ett ogrässtrå. Vi tillbringade 4 timmar i denna magiska park. Detta var ett urval av de 250 bilder som Kirsi tog innan batteriet tog slut i kameran. Vi tog husbilen Skalman tillbaka till campingen för en natt till. Kirsi var så nöjd att få komma till detta paradis av olika blommor och var nog lite blomsterutbränd för hon pratade om det hela kvällen. 
Ni som inte har varit här! Om ni har möjlighet gör ett besök!
 
 
 
Sista campingen innan Kiel blev Märchen Camping sydväst om Bremen. Hur hittar vi alla dessa campingar mitt ute i ingenstans? Tack vare vår ESTER (GPS) och ACSI boken. Denna camping var typ hästgård med hästar, åsnor, höns, kaniner och burfåglar. Bra WiFi (1 Euro/14 dagar) men vi stannade bara en natt. Mycket lugnt och fridfullt ställe med en fantastisk solnedgång.
Lördag 25;e Mars i väntan på att köra ombord på Stena Scandinavica mot Göteborg. Vi valde Kielfärjan både på vår väg ut i Oktober 2016 och hem nu. När vi har haft semester förr om åren så har vi åkt hem via Puttgarden och Helsingborg men vi jämförde priser på lågsäsong och det skiljer inte mycket + att man slipper körning genom Danmark + en övernattning. Det känns skönt att äta en god buffé på kvällen och vakna till en god frukostbuffé utvilad och fortsätta färden.
 
 Nu är vi hemma på Granholmen men så många granar finns det inte kvar eftersom det var en maskin hemma dagarna innan vi åkte och tog ner det mesta så nu har vi fin sjöutsikt igen. Vi har i alla fall inga sysselsättningsproblem den närmaste tiden med att röja upp efter maskinerna och huset ska målas m.m. men vi är ju livsnjutare så vi tar dagen som den kommer och vi har ingen väckarklocka som ringer på morgonen.
 
Tänk vad tiden går fort.
 Vi har varit hemifrån nästan 6 månader och upplevt så mycket och mött en massa härliga och trevliga människor. I slutet av Oktober 2017 så bär det av söderut igen har vi tänkt oss för vi har svårt att efter denna vinter stanna i Sverige. 

Vi kommer naturligtvis att fortsätta blogga även om vi är hemma. Kirsi har kameran redo!

Ha de gött! Vi hörs!

1 kommentar:

  1. Välkomna hem efter vad det verkar en underbar tid ute i Europa.

    SvaraRadera