lördag 18 mars 2017

Lördag 18:e Mars

Hej på er igen från 2 livsnjutare!
Nu ligger vi lite efter med bloggen eftersom vi har haft lite dåligt internet. Fredagen den 3;e mars anlände vi till Camping Playa de Mazarron i Bolnuevo. Redan vid entrén/receptionen känns det bra. Vänligt bemötande och så vackra blommor! Vi har följt en blogg i ca 2 år där Anitha och Bertil har tillbringat vintern här, så vi var nyfikna på den här campingen. Nu förstår vi varför de gillar detta ställe. Nära till stranden och affärer. Som ni ser så är trädgårdsmästaren mån om sina växter. Kirsi gav honom komplimanger om de vackra blommorna och klippningar av träd och buskar och då blev han glad. De som var på väg hem lämnade blommor kvar så han fick ännu mer att göra. Det kan hända att vi bokar plats på denna camping i slutet av oktober och hela november innan vi åker vidare till Portugal som vi har bokat.
Alldeles vid infarten så var det en damm med vattensköldpaddor som badade och solade.


Strandpromenaden
Alldeles utanför campingen hade vi "Handlar;n" som hade allt!
Lite yrkesskadad är Dan!

Nu blev det varmt så vi fick dra ut markisen. Dan gick och kollade temperaturen i havet och är det 18 grader så "badar jag" det var 17,8 så han badade i alla fall. Det satt ett par från Tyskland och kollade och Dan fick en kommentar "Respect"


Söndag eftermiddag. Vi hade fått tips av Anitha och Bertil att det var livemusic på Blues House strax utanför campingen. Borden där var reserverade så vi satte oss på "Kebaben" bredvid och åt en jättegod kebabtallrik. Där blev vi sittande i 3 timmar i solen och lyssnade på ett liveband som spelade så bra. Sångaren liknade Bruce och basisten lik Leo från E Street Band. En helt underbar eftermiddag.
Kirsi är djärv och har besökt frissa i Portugal och nu var det dags för ny frissa i Spanien. Tips från Anitha igen och här kunde Kirsi få pedikyr, manikyr och en tatuering om hon ville men hon nöjde sig med klippning. Bilder saknas men resultatet var klart godkänt.Fredag 10;e Mars var det dags för en trevlig afton på "Socialen" som det kallas bland svenskarna på Bolnuevo. Flamenco med Carmen Laura och 3 gitarrister. Det är fantastiskt och se fotarbetet på flamencodansörskan. Där har det nog krävt några timmar;s övning. Där gick ett par timmar snabbt i sällskap med ett trevligt par från Tyskland.Lämnade Bolnuevo Söndag den 12;e Mars och körde norrut med lite bilder från vägen. Helt plötsligt dyker det upp en flygplats mitt ute i ingenstans?


Måndag 13;e Mars. Vi befinner oss i Albarracin Sierra Nevada på 1200 meters höjd. Här är det någon som fyller år (kan det vara Kirsi) Dagen startar med att Dan steppar ut barfota i foppatofflor rakt ner i isvatten. Det hade snöat under natten!!! Hur kommer vi härifrån? Dan frågar campingägaren hur vägen ser ut. Svar: No problema! Vi plockar ihop snabbt och drar. Det kändes som "att här blir vi fast i snökaoset" Efter 1 km på vägen så fanns det ingen snö. GÖTTT!!!

Som ni ser växlar det fort!
Vi har sett många skyltar med kor på vägen men vi har inte sett dom.
Kirsi tyckte det var magiskt att se i en liten by en hel allé med blommande träd. Vilken sort?


Vi återkommer snart med lite bilder och berättelser från vår resa norrut mot Amsterdam. Kirsi;s dröm sedan 40 år tillbaka är att få se alla tulpaner. Hoppas att de blommar snart!

Ha de gött! Vi hörs snart.


1 kommentar:

  1. Inte ens under livsnjuteriet kommer ni undan snön ;-)

    SvaraRadera