tisdag 21 mars 2017

Tisdag 21;e Mars

Hej på er igen!
Nu blir det ett väldigt långt inlägg eftersom vi har kanonsnabb fri WiFi på Camping Gaasper i Amsterdam.

Hoppas ni orkar läsa! 

Efter snökaoset i Sierra Nevada gick resan vidare på slingriga vägar mot norra Spanien. Kirsi;s födelsedag började ju med snökaos men avslutades på campingens fina restaurang i Zarautz med en god middag och ett gott rött vin.
Campingen låg ju så att man hade en fantastisk utsikt över havet och staden. Kirsi fotade mycket mer men det var lite dimmigt så ni får nöja er med det som finns.
Vi kör in i Frankrike och vi har sett mycket sådana här klippta träd. Istället för rondellhundar kan man ha rondellmusikanter och ginsten blommar för fullt efter vägen-
Vi stannade en natt på en mysig camping mitt ute bland en massa vinodlingar på väg till Paris. Jättetrevlig personal och kanonplats. I Frankrike är det vanligt att damer och herrar har samma dusch och toautrymmen vilket är lite märkligt tycker vi.
Fortfarande på väg mot Paris så hamnade vi på en camping som enligt ACSI boken låg in "the woods" och det gjorde den verkligen. Det fanns en dunge på åkrarna och där var den. En natt helt OK.
Fredag 17;e Mars anländer vi till Paris igen fast på andra sidan än när vi var här den 15 oktober 2016 på väg mot Portugal.Då gjorde vi Paris med de flesta sevärdheter och låg på Camping La Masion Lafitte. Som ni ser på bilderna finns det lite olika varianter av boende. En bit från oss såg vi ett ekipage förmodligen hemmabygge med slide out. Tittar man bak så ser man att det är en ombyggd container.
Campingen ligger i en stadsdel i Paris och vi tog naturligtvis en promenad och hamnade mitt i en stor gatumarknad. Som ni ser så kan man handla allt ifrån hattar, grönsaker, ostar, blommor, kalkon, grishuvud, ostron, sparris, fisk, sängar och naturligtvis en färsk baguette för att stoppa i ryggsäcken. Skulle man bli trött så kunde man hyra sig en elcykel. Hade Kirsi fått bestämma så hade det blivit 100 bilder till!
Lite bilder från Seine där det finns många som bor på sina husbåtar med trädgård. Kirsi lyckades få med en blomsterbild också.
Det här vi sett på många ställen i Europa inne i städer och på affärscentrum och mackar. Man undrar om inte folk har tvättmaskin hemma?
Söndagspromenad och fönstershoppa. Design är inte billigt men snyggt. Det minsta glasbordet på en av bilderna kostar ca 10 000 svenska kronor! Sofforna är inget för pensionärer med trocanterit.
På väg in i Belgien på kanonbra vägar och vi var snart inne i Holland.
Måndag den 20;e Mars anländer vi till Amsterdam efter 53 mil på väg från Paris där det tog 40 minuter att bara ta sig ut ur stan. Man får ha ett öga i backspegeln hela tiden för motorcyklisterna dyker upp från alla håll och byter filer hela tiden. Undrar hur det fungerar för dom som ska ta körkort i Paris? Helt hysteriskt med 5 filer och alla kör som galningar! Vår GPS "Ester" ledde oss klockrent rätt på campingen idag igen. Bilder från campingen och villavagnen mittemot oss...
Vi har inflygningen till Amsterdam ovanför oss och det är tätt mellan planen.
Från campingen 5 minuters promenad till Metrostationen och biljett köpte vi på campingen 7 Euro/person 24 timmar åk så mycket du vill med Metro, buss eller spårvagn. Från Metrostation in till centralstation så tog det 15 minuter, mycket smidigt. Bilder från centralstation, kanalbåtar och cykelparkering. Cyklar finns det gott om här.
I den här staden finns det mycket olika saker att köpa, goda bakade potatisar, goda ostar och (lite annat smått och gott)
Besök på torget utanför The Royal Palace och lite bilder från torget. Här kunde man ta en tur med häst och vagn om man hade lust. Trafiken är hysterisk så vi hoppade över det. Det är ganska mycket poliser överallt så man känner sig ganska säker.
Trätofflor utanför en affär säkert storlek 60?
Kirsi har "mammaögon" och måste stanna och titta på allt. Det finns många museer i Amsterdam men detta hoppade vi över så vänder hon blicken mot andra sidan kanalen och då blir det ett annat budskap. Var och en blir salig på sitt.
Vi har haft en fantastisk upplevelse mitt i centrala Amsterdam och Metron tog oss säkert tillbaka till campingen igen. Imorgon onsdag 22;e Mars fortsätter vi till Camping Solassi inte långt från Keukenhof som öppnar på torsdag. Vi hoppas att tulpanerna blommar!
 

Vi hörs snart av igen!
 
Ha de gött!!!

 
 
 
 
 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar