lördag 8 april 2017

Lördag 8 April

Hej på er igen!
Nu har vi varit hemma i snart två veckor och vi har inte stort hus men jämfört med husbilen i nästan 6 månader så ropar vi till varandra "Var är du?". Vi har blivit beroende av att vara utomhus eftersom vi knappast har varit inomhus på hela vintern. Vi har haft tur med vädret sen vi kom hem, lite kyligt jämfört med vad vi vant oss med de senaste månaderna. Vi har jobbat oss varma utomhus med skog och trädgård. Torkvindan har kommit ut för vi hade en del tvätt med oss hem så tvättmaskinen har fått jobba en del också. Sist vi tvättade var i Spanien.
 
 
 
Bilderna ovan är tagna i slutet av september 2016 innan vi åkte iväg till Portugal. Vackra bilder tycker vi men skogen var färdigväxt och hög. Vi har varit med om både stormen Gudrun och Per och träden stod alldeles för nära hus och garage.
 
 
 
Så här ser det ut idag. Lite tråkigt men vi har fått mycket ljusare och säkert 2 timmar mer kvällssol på vår altan. De gamla röda husen som vi ser från vårt köksfönster är byggda 1874 och där är Dan;s mormor och mamma födda.
Här är vårt gråa hus som är i behov av tvätt och målning även skorstenen. Det är dags nu att måla för det är 15 år sedan sist. Vi har tvättat huset 2 gånger på dessa år. Nu är prio 1 att tvätta och måla. Kirsi älskar att måla och hon har målat hela huset en gång. Hon lever ut sina känslor när hon målar så hon har samma färg på kläderna och lite varstans på kroppen även i håret som huset efter en målardag. Jag har tipsat henne om att ta en "klut" på huvet!
 
Vår husbil "Skalman" har skött sig utmärkt till Portugal och hem till Granholmen totalt 831 mil och Skalman vilade sig i Lagos från den 25;e oktober till den 22;e februari. Nu ska det bli storstädning och som ni ser så har vi fortfarande röd Saharasand kvar på taket.
Vi har haft ca 15 grader i huset under tiden vi varit borta men det är gött att tända en brasa och höja temperaturen lite. Vår Keddy värmer så gött.
 
 
 
Nu kommer vi till maten som vi har saknat. Leverbiff, kålpudding, ungsstekt falukorv med gott potatismos, kasslergratäng med ananas och svampstuvning och en del annat hemlagat som vi har saknat. Något som vi längtade efter också var Sushi från Odai Sushi i Alingsås, så gott!!! Vi har naturligtvis lagat god mat i husbilen i vår varmluftsugn och vårt koktält men allt blir lite enklare hemma.
Dan är lycklig för att han fick tag i nya strängar till gitarren efter en månads sökande i Europa.
 
 
Vi har börjat röja upp i skogen runt huset så att det ser lite trevligare ut. Dan fick ta fram sin kära maskin och skogskärra. Vi vågar inte elda i skogen så vi får ta fram det mesta till en gammal åker så får vi se när det går att elda.Sista bilden så är det dags att avsluta dagsverket och backa in i garaget.
Det ska va gött och leva så efter ett dagsverke så kan man sitta i carporten och njuta av vårsolen.
 

 
 I växthuset har vitlöken kommit upp som Kirsi satte innan vi åkte och gräslöken frodas. Rabarbern tittar upp och humlorna jobbar för fullt. Kirsi har rensat lite i rabatten men det är inte mycket vårblommor som har kommit upp endast snödroppar och krokus.

 
Huset;s pajmästare enligt Kirsi "Han e bäst på paj" fixade till en god köttfärspaj med bacon och diverse andra ingridientser och den blev supergod. Vi var så hungriga så Kirsi glömde att fota. Ett måste i ett kök är en hemtrevnad och några fräscha blommor. Vi har inte många växter kvar eftersom vi gav bort alla innan vi åkte till Portugal så det känns lite tomt men skaffar nog några växter inne under sommaren och det kommer att bli en hel del ute på altanen.
 
 
Fredag kväll hade vi sett fram emot att kolla på Let;s Dance men de flesta planerade programmen var inställda på grund av det hemska terrorattentatet i Stockholm. Vi satte oss i köket och lyssnade på radio och tände ett par ljus. Våra tankar gick till alla drabbade och deras familjer.
Vi har rest en hel del Europa och besökt ett flertal storstäder men har egentligen aldrig tänkt på att det ska hända något sådant. Vi kan inte sitta hemma i skogen heller för då ger vi efter för vad terroristerna är ute efter. Vi måste fortsätta att leva!

Vi är två livsnjutare som tar dagen som den kommer.
Kan vi ha det bättre!!!

Till alla våra bloggläsare!
Ta hand om varandra och var rädda om det ni har!!

Detta var allt för idag och vi återkommer snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar