onsdag 1 februari 2017

Onsdag 1;e Februari

Hej igen!
Ojojoj! vad tiden går fort. Nu har vi varit hemifrån i 112 dagar och bott här på Turiscampo Lagos sedan den 25/10 och trivs så bra. Vi har haft ett fantastiskt väder här i Portugal med endast 12 regndagar och som mest 22 dagar i rad utan ett enda moln. Temperaturen på morgonen varierar mellan 5-10 grader men stiger snabbt till 15-20 grader i skuggan men i solen är det varmt!!

Melodikrysset vill vi gärna inte missa men V3 blev det inget eftersom vi hade avtalat träff med hyrbilsfirman.
Bygget på den nya spa och poolanläggningen fortsätter och här jobbas det 6 dagar i veckan. Samtidigt så gräver man ner nya elledningar och rör för fiber. Vissa av jobben hade nog inte godkänts av svenska arbetsmiljöverket.
Det är bekvämt att boka hyrbil här på Turiscampo. I receptionen fixar dom allt, bilen levereras och hämtas efter en vecka fullt försäkrad för 125 Euro. Lördag kväll 21/1 hämtade vi vår son Johan med fru Linda och vårt barnbarn Harry på flygplatsen i Faro ca. 9 mil från Lagos. Harry blev väldigt glad att se Farmor & Farfar.
Söndag 22/1 startade med att Harry ville bada i poolen, inte så varmt kanske 16 grader men bada skulle han! Lite tråkigt var det att den varma jaccuzin var avstängd pga. bygget som pågår.
Dagen fortsatte med söndagsmiddag med våra goda vänner på Boavista Golf Club som var bokat några veckor innan (måste bokas ett tag i förväg) Buffé med olika förrätter, varmrätter och desserter för 16 Euro för vuxna och 10 för barn. Fantastiskt gott! Levande musik ingick i priset. Vad vi förstår så bor det mycket engelska golfare på resorten.
Harry passade på att fylla 5 år när han var här och dagen startade med lite tut i luren som vi hade sparat från vårt nyårsfirande och present. Lite överrraskning blev det när vår goda vän som också bor på campingen kom och grattade Harry. Sedan bar det av till en handelsträdgård utanför Lagos för köp av apelsinsäck 3 Euro/5 kg och mandarinsäck 3kg/2 Euro och lite avocado och mango. Där kan man handla allt ifrån citronträd, blommor, grönsaker och diverse plantor. Vill du köpa en julgran i kruka så går det också bra endast 45 Euro.Haha
Vi införskaffade en elektrisk citruspress för det är lite jobbigt att pressa apelsinjuice för hand! (man kan ju få belastningsskador) man får mycket mer av varje apelsin med denna fantastiska maskin.
Harry;s födelsedag fortsatte med lunch på Mc Donalds (ett önskemål från födelsedagsbarnet) och till kvällsmat blev det Farfar;s pannkakor med sylt och grädde i deras stuga Sagres 2.
Tisdag 24/1 utflykt till Burgau sydväst om Lagos och farfar övervakar dom badsugna nere på stranden.

Från Burgau fortsatte vi till Sagres där vi åt en god lunch på en fin restaurang med soligt läge. Här upptäcker vi att här i Portugal gäller det att ha kontanter med sig för det är ganska ofta som man inte kan betala med kort. Nu hade vi ju pengar så det räckte men vissa fiskrätter kostade faktiskt 60 Euro/kg så hur löser man det. Det finns uttagsautomater men de funkar inte alltid. Nu har vi lärt oss att alltid när vi ska äta ute så frågar vi om de tar kort. 
Sista stoppet denna dag blir Cabo Sao Vicente. Denna plats och fyr är den sydvästligaste platsen på Europas fastland och den näst starkaste fyren i Europa. När man ser sig runt här så hisnar man för klipporna stupar rakt ner i havet och det är mäktigt. Kirsi var tvungen att ta lite bilder på dom "fula" konstverken.

Onsdag 25/1 Så var vi på utflykt till Portimao och ännu en fantastisk solig dag med nästan ingen vind. Bilderna är från en av Europas mest fotade stränder Praia da Rocha. Här blommar lavendel för fullt och sprider en underbar doft. Lunch intogs med utsikt över havet. Vi frågade innan "tar ni Visakort?" men nej så det blev promenad till en uttagsautomat!! Vi har läst att det är inte turistsäsong men vi vet inte om det här med kortbetalning gäller hela året eller bara under lågsäsong. Vi skulle betala parkeringsavgift men då sa några lokalbor att det behöver ni inte på "vintern" Vi är glada att vädret har varit så bra under denna veckan som vi har haft besök från Sverige.
Torsdag 26/1 så var det lite sämre väder "regn hela dagen" så då passade Linda, Johan och Harry på att besöka Boavista;s spaanläggning några timmar och dom tyckte att det var bra avslutning på veckan.
Tidigt fredag 27/1 "06.30" körde vi fam Dahlhöjd till flygplatsen i Faro och det regnade men när vi kom "hem" så lyste solen på oss igen.


Lördagen 28/1 startade med en god frukost och Melodikrysset. Sedan blev det stortvätt med lakan och handdukar 2 maskiner och en maskin tumling. Det är inte billigt att tvätta på campingen, varje maskin kostar 5 Euro men en del kan man ju handtvätta och lufttorka. Hemma kan man inte hänga tvätt ute i slutet av Januari.
Sedan är det gott att sitta i solen med en bra bok och en GT och köppla av!

Ni får ha de så gött hemma!

Hälsningar från 2 livsnjutare!!!!!!

1 kommentar:

  1. Låter som ni har det riktigt gött! =D
    Hoppas ni har det fantastiskt i fortsättningen men nu saknar vi er! <3

    SvaraRadera