fredag 17 februari 2017

Fredag 17;e Februari

Hej på er det var ett tag sedan!
Vi vet inte riktigt var tiden tar vägen, nu har vi snart bott här på Turiscampo i 4 månader. Vi har haft ett fantastiskt väder med mycket sol förutom 3 dagar förra veckan med regn, åska och blåst men det får man väl stå ut med. Värmen har det inte varit något fel på ca. 18-20 grader i skuggan och över 25 grader i solen. Det har inte blivit så mycket längre promenader och cykelturer den senaste tiden. Kirsi har fått besvär med sin höft igen (trocanterit) hon skulle egentligen behöva en cortisonspruta igen men det verkar som hon vill vänta tills vi kommer hem. Så det får bli bara korta promenader i omgivningarna.


Bygget på den nya spa och poolanläggningen går snabbt framåt. Det ska bli spännande att testa anläggningen i höst kanske.
En lördag utan Melodikrysset funkar ju inte! Vi har även kunnat se de två första deltävlingarna av Melodifestivalen och vi lyssnar på Radio Göteborg varje dag så man vet lite vad som händer hemomkring.

Vi såg att restaurangen på campingen hade fish & chips på menyn oj vad vi blev sugna. Supergott! Det bor mycket engelsmän på campingen så kocken har nog lärt sig hur man tillagar detta.
Apelsiner växer det överallt här känns det som. Istället för juice från affären så köper man 5 kilossäckar för 2,50 Euro och pressar juice själv.

Mandelträden blommar för fullt och sedan finns det ju en massa annat som blommar också. De gula blommorna växer överallt vi kallar dem för porugisiska maskrosor fast dom heter gul oxalis och bladen liknar klöverblad. Vi har förstått att det är en form av ogräs men vackra är dom.
Utanför husbilen slog det här ut en dag. Vi trodde först det var en fågel som satt på en gren men det var en blomma på en av buskarna.
Vi har letat efter Topz i affärerna men inte hittat några till slut frågade vi personalen och visade en svensk Topz och då fick vi dessa. Portugiserna har anammat det doktorerna brukar säga "Inget större an en armbåge i örat"
Igår så började vi med lite nermontering av vårt "hem" Vi plockade bort och tvättade täckningen som vi haft över framändan på bilen.

Vår Kalles kaviar tog slut för några veckor sedan men så kom vår goa vän som hade varit och handlat i Luz. Hon hade köpt Kalles original till oss pris. ca. 55 svenska kronor som hittat när man är sugen. Det finns två affärer i Luz som har lite sill och annat som vi svenskar blir sugna på men när vi har kikat så har det oftast varit slut. Så det blev fredagsmysfrukost med kokt ägg, kaviar och nypressad juice. Så gott!!!

Som väderprognosen ser ut så ska det bli kanonväder närmaste veckan men vi har tänkt oss att åka i mitten på nästa vecka. Som planerna ser ut nu så blir första stoppet på Camping Giralda i Spanien ca. 20 mil härifrån. Efter det har vi tänkt röra oss utefter Algarvekusten för att kolla ett par campingar till innan vi rör oss norrut mot tulpanernas land.

Vi får se när vi kan uppdatera bloggen nästa gång beroende på vad vi har förr tillgång till Internet.

Ha de gött och vi hörs!!

6 kommentarer:

 1. Lika roligt att läsa varje gång. Och visst går tiden fortare nu. Tycker ju att det inte var längesen ni åkte. Förhoppningsvis har ni med er lite vår hem också. Resetips "route de vin" Alsace Frankrike. Många små byar mitt i vinodlingarna �� Ha det gött. Ewa

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jättekul att följa er resa! Jag har blivit som Kirsi och ser/tar kort på fina blommor överallt :) Hoppas hon snart mår bättre. När har ni tänkt vara hemma i Sverige?

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Hej vi har kommit fram till Peniscola. Vädret har inte varit så bra att man solat. Campingarna har ofta varit fulla och i vårt tycke dyra eller inte gillat hundar. Ser fram emot att få läsa mer om er resa. Ha vid tulpanerna finns det flera camping /ställplatser ha det!

  SvaraRadera
 6. Eden campingplats i Peniscola ligger centralt med tanke på Kirstis höft verkar vara bra. Vi ligger inte där utan på Wismar camping, inte lika bra eller centralt, om ni kommer häråt! Kram

  SvaraRadera