lördag 14 januari 2017

Lördag 14 Januari


Hej på er igen!

Nu har snart halva januari gått och vi ligger lite efter med vårt bloggande beroende på att senaste veckan har Kirsi legat i 40 graders feber, ont i kroppen, hosta och efter ett några dagar flög det på Dan också. Det känns jobbigt att inte kunna njuta av det vackra väder som vi har här i Lagos med 18-22 grader i skuggan varje dag. Vi är på bättringsvägen men inte helt ok. Nu försöker vi uppdatera vad som hänt sedan senast.

Dagen före nyårsafton var en spännande dag för Kirsi som skulle gå till en ny frissa. Hon har ju haft samma frissa i 42 år! Kirsi hade pratat om det ett par dagar men försökte dra på det med lite olika ursäkter (dom har nog ingen tid nu före nyår m.m.) Men det fanns en tid på Kutting Room nere i Luz. Kirsi hade bild i mobilen på hur det såg ut i början på oktober när hon var hos Anna-Lena hemma och det memorerade Libby, no problem sa hon. När Kirsi berättade att hon gått hos samma frissa i 42 år höll hela salongen på att bryta ihop. Fråga: Har du bott på samma ställe i 42 år??? Både Libby och Kirsi var lite spända men resultatet blev jättebra. Även följeslagaren blev omhändertagen med en kopp kaffe och lite kakor. Väldigt nöjd med klippningen som kostade 19 Euro!
Såg den här roliga skylten Sweedes för 1,89 euro/kg i affären Baptista i Luz. Kålrötter?
Det är sällan vi missar Melodikrysset men det gjorde vi på julafton på grund av julstöket.
Nyårsafton startade med Melodikrysset och en god frukost i vårt lilla "vardagsrum" på årets sista dag. Krysset var ganska lätt löst denna gång.
Nyårsfirandet var bokat på campingens restaurang ihop med våra goa vänner (Tack Ron för hjälp med bokningen) Vi välkomnades med ett glas bubbel på terrassen utanför restaurangen.
Fantastiskt god nyårsbuffé med mycket skaldjur och flera olika varmrätter allt från fisk till oxfilé för att inte tala om tårtor och andra sötetyg. I buffén ingick även vad man ville ha att dricka, bubbel, vin, öl, sangria eller vatten. Kaffe ingick naturligtvis också. Det var fullsatt på restaurangen och personalen var fantastisk som gick runt och såg till att alla trivdes.
När tolvslaget närmade sig så kom några ur personalen runt med en stor ram och ville föreviga denna nyårsafton. Sedan fick alla gäster varsin liten silverpåse med festtillbehör som ni ser på bilderna. Varje par fick också en flaska bubbel att dela på vid tolvslaget. Vi hade en fantastiskt, rolig och minnesvärd nyårsafton med våra goa vänner.
Längst upp i denna bildserie ser ni en inbjudan som låg i vårt postfack. Vi var inbjudna den 3;e januari utav campingägarna på lite bubbel och tilltugg. Ett väldigt trevligt initiativ med mingel mellan kl. 16-18
Onsdag den 4;e januri kände vi för att vara lite kulturella så vi tog bussen in till Lagos för att vandra i den gamla delen av staden. Byggnader som härstammar från 1300 talet samsas med en modern skylt som vi kände igen från våra Thailandsbesök. Överst på bilderna är det ett fort som försvarade hamnen. Ni ser även den gamle och havet som kollar på kartan så vi kommer rätt till den gamla delen av Lagos.
Överst ser ni ingången till gamla staden och man kan inte tro att det bor människor inne i bland dessa trånga gränder där vissa byggnader är från 1300 talet. Vissa byggnader är renoverade och det renoveras hela tiden. Kyrkan på bild heter Santa Maria Church och är byggd i början på 1500 talet. Statyn över Henrik sjöfararen står på torget framför kyrkan. Han var känd för att stötta sjöfararna som utforskade Amerika och Afrikas västkust. Sjöfararna var ju kända för att frakta hem många exotiska varor men även slavar. Skylten visar var slavmarknaden låg. Det finns mer att utforska men vi kanske hinner med det? 
Dan har problem med plånboken, blixtlåset till myntfacket håller inte tätt. Enligt ett gammalt ordspråk så trivs inte pengar i nya plånböcker så det blev till att låna Kirsi;s sylåda och fixa till det. Lite händig är han allt!
Lördag igen och första Melodikrysset för året inskickat och klart (lite lurigt denna gång) Efter detta så fick Kirsi bädda ner sig, fryser, fryser, värktablett, täcke på sova hela dagen det är inte roligt när det är så fint väder.
Dan höll sig fortfarande på benen och kunde njuta av det vackra vädret som vi har haft i flera veckor med avbrott för lite regn en natt.

Det är många svenska övervintrare ute i Europa, många i Spanien och när man läser bloggar och kollar runt lite på väder så verkar det just nu och ett tag tillbaka som Portugals sydkust har haft det bästa vädret med värme och sol.
Nu har ni fått lite koll på vad som hänt sedan Jul!

Ni får ha de så gött hemma! Vi hörs.

Livsnjutarna

2 kommentarer:

  1. Kul att följa er! Ni ser ut att ha det riktigt gott! Hoppas ni tillfrisknat ordentligt! Kram påser!

    SvaraRadera
  2. Go fortsättning på 2017 till er båda. Följer er varje vecka och jag såg att även Svenska influensan kom till er.
    Ha det gott. Kram Mia

    SvaraRadera