lördag 25 februari 2017

Lördag 25;e Februari

Hej på er igen ni som följer vår blogg!
 
Förra lördagen var det som vanligt Melodikrysset och det var ganska lätt.
 
 
Lördag kväll var vi bjudna till våra GOA vänner på en fantastisk god gulasch och till dessert en god fruktsallad. Tack för en trevlig kväll!
 
 
 
 
Nu river vi vårt "hem" för denna gången och det blir lite rörigt, har vi verkligen haft med oss alla dessa prylar hit? Dan tvättar av det värsta på bilen efter nästan fyra månaders stillastående.
Tack till en GO vän för tipset om var vi kunde fylla våra svenska gasoltuber i Albufeira och billigt var det.
 
Actionbilder tagna från husbilen som Kirsi tagit. Man kan måla husen på många olika sätt. Det verkar som man gillar detta både i Portugal och Spanien.
Många olika färdmedel finns det...
 
 
 
 
 
Onsdagen eftermiddag den 22;e februari anländer vi till Camping Giralda i Spanien och fick en fin solig plats. Det kändes lite ovant att köra husbilen Skalman efter att man har stått still så länge även om det bara var 17 mil.
 
Vi hörde på natten till torsdagen att det regnade lite och vi fick en rejäl överraskning på morgonen. Sand från Sahara följde med regnet så en nytvättad vit bil var nästan röd. Det uppstod en febril aktivitet på hela campingen med att spola och tvätta. Vi fick låna slang och borste av våra tyska grannar så det blev ganska rent till slut.
 
 
Mycket olika kaktusar finns det bland annat med både bär (som Farsan Baloo i Djungelboken glufsar i sig) och blommor. Kirsi och jag är helt lyriska när man går till stranden så blommar ginsten överallt och doftar så magiskt gott, vi har aldrig varit med om något liknande.
Här är de luriga pinjelarverna som vi har hört talas om men aldrig sett. Hundar ska passa sig för dessa här, de kan bli dödssjuka.
En ensam man på stranden men det kanske inte är konstigt just nu. Man kan undra hur det ser ut på högsäsong?
 

Äntligen fredag och då får det fredagsmys med Tacos.

Imorgon söndag 26;e drar vi vidare till Camping La Bella Vista ca 37 mil österut där vi har bokat fyra nätter men det kanske blir fler beroende hur det ser ut.

Vi har det gött och njuter av livet och tar dagen som den kommer!

Vi återkommer med bloggen beroende på vad vi har för internetåtkomst.

Ha de gött och vi hörs!


1 kommentar: