måndag 28 november 2016

Söndag 27;e November


Hej igen! Veckorna går fort här i vårt paradis. Vi hänger inte riktigt med i tiden. Tänk att det redan är första advent. Man tänker inte så mycket på det i och med att det mesta är grönt och det är mycket som blommar. Vädret har varit lite växlande denna vecka med åska och regn nästan en hel dag. På morgnarna är det för det mesta soligt sedan kan det komma några stänk på eftermiddagen (nästan som reklamen på TV om midsommar man flyttar ut och in) Temperaturen på morgonen kl. 8.00 varierar mellan 8 och 13 grader men stiger ganska snabbt till mellan 18 och 22 grader i skuggan.
OBS! Vill ni se bilderna i större format så klicka på bilden.

Kirsi läser Alingsås Tidning som vi har kvar som e-tidning. Man måste ju följa med lite vad som händer hemma under ett halvår.
Koltrasten tog sig ett morgondopp efter nattens regn och utanför receptionen blommar penseér, petunior och begonior det som vi kallar för vårblommor.
 Här är vi ute och utforskar den lilla byn Espiche. Här torkar tvätten bra.
 En liten kyrka fanns det där också tyvärr var den inte öppen.
En rejäl kaktus här sticker man inte in fingrarna.
Duvslag, hund, hönor och kalkoner fanns det i en trädgård.
Kirsi" Stanna jag måste fota Änglatrumpeten"
Samma trädgård som ovan.
Många mystiska växter finns det.
Arbetet på den nya spaanläggningen fortsätter. Tyvärr är jacuzzin avstängd för tillfället men ska snart vara igång igen.
Här tillagas det plättar till kvällsmat.
 Dom blev jättegoda med lite sylt och vispgrädde till.
Så här kan man inte se ut det är dags för frissan.
Hemma hade det nog blivit inomhusklippning men här går det bra att sitta i solen och det bästa är att man slipper ta fram dammsugaren efteråt.
Juldagens och nyårsaftons menyer. Bord bokat på restaurang Palmeiras på campingen.
Melodikrysset och en god frukost som vanligt en lördag.
Adventspynt.
Julen går i lila tecken i år.
Första ljuset tänt.
Personalen på campingen.På lördagar levereras tidningen till husbilen gratis så man får träna upp sin engelska.
Dan som är pajmästare hemma provar på att göra ädelostpaj för första gången i husbilen.
Resultatet blev så fantastiskt gott mmmmm!

Det händer mycket hela tiden så allt kan inte få plats i bloggen. Vi har för tillfället ett något långsamt nät så det tar mycket av tiden att ladda bilderna. Vi hörs av!

Ha de gött!!!


2 kommentarer:

 1. Hej!

  Måste vara konstigt att julpynta när det känns som sommar! :) Kommer poolen vara klar tills vi kommer så man kan simma...? ;)

  Ni ser ut att ha det fantastiskt. Själv är jag tillbaka i Karlsborg en vecka för lite utbildning. Idag var det -2 grader och en bitande kyla från Vättern....som vanligt... :)

  Kramar! J

  SvaraRadera
 2. Ja ja det verkar ju inte gå nån nöd på er precis, ser gött ut! I morgon är den sista arbetsdagen(har semester)sen är man panschis på riktigt ha ha ha. Funny feeling as I´m just 32 at heart. Kram Ewa

  SvaraRadera