söndag 4 december 2016

Söndag 4;e December

Hej!
Nu har det gått en vecka igen och vädrets makter har inte varit nådiga. Detta kan även hända här i "paradiset" Det har varit varmt men mycket ostadigt väder med stora regnmängder, blåst och rejäla blixtar och dunder.Det har inte blivit varken några längre promenader, cykelturer eller gym när vädret är så ostadigt. Vi brukar ju ta en promenad och gymma innan frukost men denna vecka har det varit dåligt med det.

I tisdag;s hade vi planerat att ta cyklarna ner till Luz och stranden för att ha en picknicfrukost men det fick vi lägga ner på grund av att det blåste hårt. Vi tog bussen in till Lagos istället för att strosa runt lite och tog en go fika. På bilden kan ni se att det blåser ganska kraftigt och mer bilder blev det inte för vi hade missat att ladda batteriet i kameran. Trevlig dag blev det trots allt.
Våra trädgårdsmästare jobbar hårt med att beskära buskar och träd.
Han som pekar med hela handen är nog "chefsträdgårdsmästare" Tror vi. Det är alltid han som pekar och den yngre som håller i såg eller sax.
Den yngre killen är nog arborist också för han fick klättra upp och såga grenar som inte nåddes från marken.
Vad vore en torsdag utan ärtsoppa och plättar i goda vänner;s lag. Veckan har varit som den varit men märkligt nog just i torsdags så var det veckans soligaste dag.
Kirsi har ju inte kunnat plåtat några blommor med tanke på vädret så då blev det en bild på trädet som växer utanför husbilsfönstret. Bären ser ut som rosépeppar (men vi har inte vågat smaka)
Ibland på kvällarna lyssnar vi på Radio Treby (lokalt över Norra Sjuhärad och Skaraborg) dom kör jättebra musik och lite lokal reklam med den goa dialekten. För det mesta lyssnar vi på Radio Göteborg så vi hänger med vad som händer hemomkring. Vi läser ju även GT och Aftonbladet.
Vi är inte helt borta trots att vi är borta!
Dan sitter i förtältet och övar på gitarrackord till julsånger och Kirsi sitter inne och läser Alingsås Tidning på datorn men passar på att smygfota samtidigt.

 2;a Advent och för första gången äter vi frukost inne i husbilen sedan vi kom hit den 25;e oktober detta på grund av att det var lite "stökigt" i förtältet efter nattens busväder. Det var inte kallt men rörigt och kändes inte så mysigt.
Vi visste redan på lördag eftermiddag att det skulle bli busväder eftersom vi kollar vädret varje dag. Vi har ju en presenning under förtältsmattan men det blir aldrig så tätt att inget rinner in när det regnar som det gjorde inatt men vi säkrade upp igår med kanterna på matta och presenning och
har en plats med bra dränering så när det väl slutar så torkar det snabbt upp. Det var också några kraftiga åskknallar och regnet piskade hårt på taket.

Vi hoppas på bättre väder imorgon för nu när klockan är 16.33 här så regnar det fortfarande (som det gjort av  och till hela dagen) men ute är det 16.9 grader och inne 23.8 så det går ingen nöd på oss.
Laxen i ugnen doftar gott och bakade potatisen är klar så nu får vi sitta inne i Skalman ikväll och mysa.
Om ni undrar varför vi inte har lagt in Melodikrysset för vecka 48 så var vi utan WiFi i lördags så vi tar det imorgon till frukost.

Ha de gött och vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar