söndag 20 november 2016

Söndag 20;e November

Idag är det en vecka kvar till 1;a advent. Det kan man inte tro när man vaknade imorse då var det 18,4 plus ute när klockan var 8.00. Hemma hade vi nog redan satt upp utegran, ljusslinga på altanen och tagit fram adventsljusstakar, stjärnor och julbaket hade redan varit avklarat, mazariner, biskvier och pepparkakshuset färdigbyggt men här känns det mer som våren är i antågande.
Veckan har varit fantastisk utan ett moln på himlen. Sol och varmt (ibland får man sätta sig i skuggan) men på morgonen är det lite kyligt mellan 9 och 14 grader men värmen stiger snabbt så vi sitter och njuter av frukost i förtältet. På nätterna har vi det varmt och gott  i husbilen eftersom vi kör pannan på nätterna. Idag dök det första molnet på 9 dagar upp och det har regnat av och till hela dagen men fortfarande varmt (drygt 18 grader)

Här kommer lite bilder från veckan som gått.

Bygget på den nya spa anläggningen fortsätter i oförminskad takt. Det är intressant att se hur byggjobb går till här. Det är inte så mycket hjälpmedel utan mycket handkraft.
På vår dagliga promenad såg vi den här ledsna palmen som nog har sett sina bästa dagar.Kirsi har varit ute igen och fotat blommor för det måste ju finnas med i vår blogg men alla foton på blommor får inte plats på denna blogg!
Trädgårdsmästarna på campingen håller på att beskära alla buskar och träd just nu så det känns ju som att det är vår och dom tar rejält det blir inte mycket kvar men dom vet nog vad dom gör.
Vi är glada att vi skaffade ett koktält vid sidan om husbilen där vi kan grilla, steka och laga mat så vi slipper en massa matos i husbilen.

Varje dag kl. 9.00 utom söndag kör vi ett pass på utegymet, 9 olika redskap och efter det en rask promenad runt campingen. Men igår lördag så hoppade vi över gymmet och tog en cykeltur till Lagos på 12 km t.o.r. istället. Mycket backträning blev det det!!!!

Födelsedagskalas för en av våra goa vänner firades "hemma" hos oss. Det pratades engelska och svenska och mycket skratt blev det.Alla tyckte att tårtan Kirsi bakat var god. Det var en mycket trevlig eftermiddag. Tack kära vänner!!!


Torsdagen inleddes med att vi undrade vad är det som händer? Det visar sig att det är filminspelning på gång av något avsnitt i någon dokusåpa oklart vilket land. Mycket grejor var det och här är en bråkdel av alla bilder. Makeup artister springer hit och dit bättrar på fusktårar på tjejen i kärleksparet där det verkar ha tagit slut och producenten skriker "cut" men efter 47;e omtagningen? verkar han vara nöjd. Tyvärr vet vi inte hur det hela slutade eftersom hela teamet bara försvann och skulle filma på någon annan plats.
Så var det lördag igen och som vanligt en god frukost med Melodikrysset. Vi tror att vi lyckades denna gången också fast det var lite lurigt innan vi fick allt på plats.
Nu har Kirsi "paparazzifotografen" varit i farten igen och plåtat en livsnjutare.

Vi har planerat denna övervintring i över ett år och hittills känns det som vi gjort ett fantastiskt bra val. Slippa snö och kyla, tänka på tider och göra lite som vi vill. Vi skulle egentligen lämnat detta paradis den 28;e februari men vi förlängde så vi lämnar Turiscampo den 20;e mars.

Det var allt för denna gång återkommer snart igen!
Ha dé gött!!!3 kommentarer:

 1. Det är gött att äga sin egen tid och få göra precis som man vill vare sig man är hemma eller borta :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt Ewa! men vi längtar inte till det svenska vädret.

   Radera
 2. Vilket härligt liv ni lever! Låter mysigt med cykelturer och det är ju så vackert med alla dessa blommor! Kram från Skummeslöv!🎄

  SvaraRadera