torsdag 27 oktober 2016

Torsdag 27;e OktoberHej på er igen! 

Nu har det gått några dagar till och vi lämnade Motril och styrde färden mot Tarifa den sydligaste punkten i Spanien. Eftersom vi är livsnjutare nuförtiden så har vi bara kört på vackra icke betalvägar som vår Stella(GPS) har pekat ut. Hon är rätt så pålitlig vår nya Stella. Vi passerade en massa kända ställen efter vägen till Tarifa för att nämna några så blir det  Nerja, Malaga, Torremolinos, Fuengirola, Marbella och Gibraltar. Vi har sett många fantastiska hotellkomplex efter kusten och det märks att det är här som pengarna finns. Det är också gott om golfbanor (det är för dom rike som en fd. arbetskamrat till Kirsi alltid sa om man skulle ut och resa) De flesta bilder är så kallade actionbilder som Kirsi har tagit i farten.

 Många fina haciendor passerar vi efter vägen
Man får se massor av vackra landskapsvyer.


Vacker vy över Nerja
Många ställen med tillverkning av skulpturer och krukor finns det efter vägarnaHär kunde vi köpt biljetter till Afrika men vi hoppade det i år.
Acsi camping i Tarifa. En natt helt OK men inte mer!
Kirsi brukar kolla handfaten i hygienutrymmena innan hon ska borsta tänderna så det ser fräscht ut. Ett grönt blad men när hon tittade närmare så var det en liten grön groda, då valde hon ett annat handfat.
Men det var fina blommor på campingen men Skalman var glad att lämna campingen.När man är på resande fot så har vi vissa planer för dagsrutten och denna camping låg bra till för en dagsetapp. När vi lämnade campingen så körde vi en bit mot havet.
Afrika i bakgrunden
Ökensand från Afrika. Varning för drivsand istället för snödrev, man fick passa sig för att inte köra fast.
Här är en av de maskiner som vi såg som håller på att flytta tillbaka sanden i havet igen.
Här står gitarrmannen igen och han har inga problem med el till förstärkaren omgiven som han är av hur många solpaneler som helst.
Kirsi fick syn på en så otroligt vacker vit by omgiven av pinjeträd? ser ut som broccolibuketter så det blev en actionbild.
Här tillverkas det salt i stora lass. Vi passerade stora saltbassänger men det är nog inte bordssalt utan avsett för vägarna?
Nu har vi åkt genom flera länder i Europa och denna skylt dyker upp titt som tätt fast vi har inte känt behov av att stanna till.
Hamnen i Sevilla
När man blir trött (Dan) så får man ta en paus på en rastplats och en fika inne i Skalman för ute är det inte så fräscht.
Det kan regna även i södra Spanien. Skalman ser lite fundersam ut, skulle det inte vara sol och varmt här?
Äntligen börjar vi närma oss vårt mål.
Vi har sett mycket olika grafittibilder genom hela Europa men här har nog inte byggnadsnämnden varit inblandad i fråga om färgsättning på huset?
Vi kom till vår camping i tisdags kväll. Vi kände inte för att laga mat efter drygt 50 mil på vägen.och då får vi reda på att det var porugisisk afton med buffé i restaurangen så vi tyckte att vi var värda det.
Magisk livemusik. Fado som knappt portugiserna förstår man fick ståpäls när hon sjöng.
En bild på desserten, vi njöt extra eftersom vi är inte vana vid sådant överdåd av godsaker. Skulle Kirsi lagt in alla bilder på det portugisiska buffébordet som var så gott så hade nog datorn kraschat!!
En liten granne till oss så söt och ofarlig kom och kollade läget på vår plats som vi står tillfälligt till på söndag eftersom vi kom några dagar för tidigt. Vi behöver inte flytta så långt för vi står på platsen bredvid.
Onsdag den 26;e oktober satt vi ute och läste den övre är är utetemp.
Äntligen fotbad i den nyinköpta baljan.Så skönt!
Bild från damernas hygienutrymme med levande blommor. Duschar och toaletter är av samma toppkvalitet.
Vår tvättstuga är lika fräsch som allting annat här.
Ska jag bada eller inte? Vi får se imorgon?
Vår adress de närmaste 4 månaderna. Det känns som att vi har hittat hem till vårt andra hem.
Eftersom vi kom några dagar för tidigt så var vår plats som vi hade bokat i januari upptagen så vi fick ta platsen i bredvid så det blir inte så långt att flytta på söndag. Då blir det jobb med att sätta upp vårt Privacy room och vårt koktält m.m. Oj oj vad livsnjutarna ska få jobba!
Här ska vi bo från söndag och till slutet av februari.Vi har vatten och avtappning av vatten från tvätt och disk på plats. Det kostar lite extra att stå på en sådan här plats men lite lyx får man unna sig.
 
Imorgon ska vi tvätta Skalman som är väldigt skitig efter 386 mil på vägen från Granholmen.
Vi återkommer med bilder när vi installerat oss på plats 628-
 
 

 

6 kommentarer:

 1. Åh vad fint! Ni kommer ha det toppen!
  /Linda

  SvaraRadera
 2. Satan vad fint! Inga värmeljus på IKEA...? Köp ett par bra simbrillor och passa på och simma lite i poolen. :) Kramar! J

  SvaraRadera
 3. Kul att läsa om er resa. Ni verkar ha det gott på alla sätt. /Christian

  SvaraRadera