onsdag 19 oktober 2016

Onsdag 19 oktober


Hej på er igen! Vi har inte haft tillgång till nätet på några dagar så här följer vad vi haft för oss fram till idag, Vi lämnade Peronne och åkte söderut en kort sträcka mot Paris. Vi hamnade på en camping som heter Camping International Maisons-Lafitte 4 stjärnig och det var verkligen 4 stjärnor.
10 minuters promenad till tågstationen.

 Så här kunde man också bo påcampingen.
Det gäller att studera kartan över Paris så man hittar till sevärdheterna.

 Vi köpte biljetter för 12 euro/person som gällde alla lokala transportmedel i 24 timmar i Paris. Vi stiger på tåget och 20 minuter senare så stiger vi av vid Charles de Gaulle Etolie och går upp till marknivå och vi står 100 meter från Triumfbågen och Champs Elyssé ligger framför oss (häftigt) Tur att vi slipper köra bil här alla kör runt inga markeringar på gatan men det verkar som alla vet vart dom ska.
Triumf bågen

Champs Elyssé
Efter detta besök så bär det av med metron till Eiffeltornet det är fantastiskt att byta från tåg till metro och det går fort att fatta hur man tar sig från en plats till en annan.
Actionbild tagen av Kirsi från metron
Dan är lite liten jämfört med tornet
Säkerheten är hög i Paris inte bara runt Eiffeltornet utan överallt i Paris.
Till och med cykelpolisen är utrustade med vapen. På cykelramen står det Polis.
 Tänk att sitta på en uteservering nära Notre Dame mitt i oktober
med en god Irisch Coffé och kolla på folkvimlet.
 Notre Dame långa köer
Mäktig byggnad och vi hörde klockringning men såg inte ringaren.
Metron i Paris kör på gummihjul mjukt och tyst.
 
Nu lämnar vi Paris även om vi åkt Metro kors och tvärs så är så har vi gått jättemycket också. Det har varit roligt att se Paris.men man hinner inte med allt. Vi kanske kommer tillbaka men vi är nöjda med det vi sett.


Färden går vidare i Frankrike och vi stannar på en camping som heter Le Futuriste 4 stjärnig camping och ligger i Poitiers. Vi vaknar upp till en dimmig morgon och 14 grader.
 
 Kunde tagit ett bad...

Nu går färden vidare genom vackert franskt landskap och det känns lite konstigt att det är oktober och allt blommar så fint fortfarande. 

Efter att ha kört ovanligt långt för att vara oss så landar vi i San Sebastian Donostia i Spanien vid Biscayabukten  på en camping som heter Camping Bungalows Igueldo och ligger i bergen ovanför San Sebastian.
Actionbild från San Sebastian
 
19 oktober 28 grader och sitter här och läser en bra bok
Det gör Kirsi också.

I morgon torsdag så åker vi mot Madrid. Vi återkommer och en eloge till denna camping som har försett oss  med gratis WiFi
 
Vad vi förstår så är det några som läser denna blogg. Det skulle vara roligt att få några kommentarer eftersom vi är nya bloggare.
 

1 kommentar:

  1. Oh mon dieu! Paris minsann...... Tar man sig fortfarande från Triumfbågen över till Champs Elyssé med livet som insats om man gör det ovan jord? Ni ser ut att bara ha det gott. :-)

    SvaraRadera