lördag 8 oktober 2016

Lördag 8 Oktober

Dagarna bara går och går och vi förstår inte vart dagarna tar vägen. Veckan har varit fullbokad med tandläkarbesök, frissabesök Kirsi och tandhygienist, frissabesök Dan. Några sista inköp innan vi drar på måndag och liiiiite proviant.
Inte nog med det så provkörde Dan 4 hjulingen med plog för att den som ev. ska använda den om det blir snö inte ska behöva starta med reparation och då gick lyftwiren åt h-te. Tur var att Dan hade skaffat en syntetlina till lyften för ett tag sedan så det var bara att plocka ner vinshen och byta till lina. Fungerade alldeles utmärkt efter bytet.


Kass wire


Städat i huset och tvättat det sista. Tvättkorgarna ska vara tomma. Det har också hänt en del här i skogen. Det finns en del skog som ska ner och vår granne som har skogen intill oss skulle ta ner sin bit och det passar oss utmärkt för då får vi 2 timmar sol till på vår altan på kvällen. Vi passade på och ta ner lite skog mot sjön också så vi får lite bättre sjöutsikt. Vi trodde att skogsmaskinerna skulle komma nästa fredag när vi hade åkt hemifrån men fredagsmorgonen startade med en överraskning. En stor maskin kommer in och börjar ta ner redan kl. 7!! Det dröjer inte lång stund för han som kör att plocka ner större delen av det som ska ner. Efter att han kört fast ordentligt i en blöt bit så kommer det en maskin till som hjälper han att komma loss. På måndag kommer det några arborister för att ta ner några träd som står lurigt till intill garage och hus.
 Bättre sjöutsikt blir det till våren när vi kommit hem och vi fått röjt slyn.
 En maskin till dök upp för att hjälpa till
 Fantastiskt intressant att se hur skicklig föraren av skördaren är
 Det gäller att ha koll på elledningen också
 Röjning ner mot sjön
Snart klart men nu blir det stopp några dagar. Det är älgjakt på gång för han som skördaren.

 Frysen är tömd och avstängd, yngste sonen Krille var här och tog hand om en del saker som vi inte skulle ta med oss.
Kylen töms imorgon och det som ska med flyttas till husbilen.

Just nu är det mycket annonser för julbord i våra lokaltidningar men vi är inte speciellt intresserade eftersom vi inte är hemma då. Vi fixar nog ett litet julbord i Lagos (men vi annonserar nog inte om det)

Idag har vi lastat det mesta i husbilen Skalman och tankat fullt och det som ska med ytterligare verkar OK med vikten?!

1 kommentar:

  1. Kör försiktigt! Inga dumheter!
    Mvh familjen Ohlsson / Lennmark

    SvaraRadera