lördag 8 september 2018

Lördag 8;e september

Hej igen alla!

Nu har vi bestämt oss för att försöka uppdatera vår blogg oftare och i eftermiddag passade det ju bra eftersom det regnar.

Den 24;e augusti trodde vi att hösten kommit, det var lite ruggigt inne så vi tände i kaminen och till kvällen blev det riktig fredagsmys. Ostfondue!!! Så himla gott!! Det lagar vi inte på hela vintern i Spanien. (fonduegrytan väger för mycket)
Helt plötsligt blev det brittsommar och eftersom eldningsförbudet var hävt så blev det grillat. Äntligen!!!
 
Nu kommer det inte att bli så mycket utesittande på altan så Kirsi skurade möblerna så att de är fräscha till våren när vi kommer hem och dom får övervintra i förrådet. När vi kommer hem är det bara att olja dom och ställa ut. Möblerna är 10 år men fortfarande lika fina.

Vi har haft gammalt virke och annan bröte liggande under plåtar i snart 20 år. När det stormade i början på augusti så blev det för mycket, plåtar yrde runt så det var dags att ta itu med att rensa. Vi tog hem en container och det visade sig att det blev 1,52 ton gammalt virke. Vissa projekt får värka fram haha! Efter jobb med att fylla containern så är man rätt så nöjd och som belöning kan man sitta i solen vid garageväggen och ta en liten virre.

Det är fullt upp här på Granholmen med trädgårdsarbete, rensat i land, städat ur växthuset (Siri o Klara blev glada för det sista tomaterna) Sista bilden är det absolut det sista från växthuset i år, vitlök, en paprika, 2 gurkor, liiiite tomater och några solrosor. Kirsi tycker alltid att det är lika vemodigt när man stänger växthuset. I år har det blivit en god skörd! Vi har varit självförsörjande med potatis och grönsaker i sommar.
Oväntat besök! Siri ville gärna visa att hon tagit hål i öronen. Hon var så stolt så hon ville visa Farmor & Farfar.

Dan fyndade på LIDL! Kompressionsstrumpor som är bra att ha när man sitter och kör långa sträckor i husbilen mot Spanien. Fötterna brukar svullna ungefär som när man sitter på flyget till Thailand.
Varje lördag om vi inte har något annat för oss så blir det Melodikryss. Vi väntar på ett badlakan för frukostbrickan har vi redan vunnit.

3;e september följde vi vår äldste son Johan som tävlade i swimrun Ö till Ö i Stockholms skärgård. Det blev många vändor ut och in för att kolla på datorn hur det gick. Spännande!! 
Grattis Johan & Per till en bra prestation!

 
Det händer mycket här när Bjärke Energi dyker upp och ska fram med grävare för att rätta till nere vid sjön där kabeln kommer upp som dom ska gräva ner tillsammans med fiber till våren.
En av kattungarna som föddes i början av juni i vårt förråd har vuxit till sig. Våra hjärtan blöder men vi kan inte ta hand om dom eftersom vi ska vara borta i vinter. Dom kommer och går. Någonstans får dom mat för dom ser välmående ut.
Vi hade dålig koll på att vi måste ha ett miljömärke från Frankrike att sätta på vindrutan i husbilen. Tack bloggen "Bo i husbil" för informationen. Det kunde blivit dyrt, ganska saftiga böter verkar det som. Vi har ändå åkt genom Frankrike några år utan märket. Inte tänkt på detta. Imponerad av hur snabbt vi fick märket hem från Frankrike! Det tog en vecka från att vi beställde det på nätet tills det låg i brevlådan. Nu ska vi köpa ett tyskt miljömärke på Dekra när Dan ska besiktiga Kirsi;s White Pearl. 
En investering till husbilen, Lallerstedt Jr. som vi testade igår när vi gjorde potatisgratäng allt i ett med kassler. Nu blir det enklare att göra pajer, potatisgratäng mm. i Spanien i vinter.

Nu känns det som hösten närmar sig och våra svalor har nog dragit söderut så vi följer efter dom om några veckor. Vi återvänder med svalorna till våren.

Oj oj vad tiden går fort! Almanackan är fulltecknad med service på husbilen Skalman, besiktning på Kirsi;s bil, frissa, tandhygienist, provtagning inför läkarbesök för blodtryckskontroll och recept på mediciner så vi klarar oss i vinter m.m.

Om allt går som planerat så lämnar vi Sverige den 15;e oktober med Kielfärjan från Göteborg. Vi planerar att landa på Camping Playa Mazarron i Bolnuevo den 23;e oktober på vår bokade plats.

Vilken fantastisk sommar vi haft!! 

Vi hoppas att vi hinner med att uppdatera bloggen innan vi åker söderut.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar