Powered By Blogger

söndag 26 augusti 2018

Söndag 26;e Augusti

Hej igen! Vi fortsätter där vi slutade i mitten av Maj.
Nu får vi verkligen skärpa till oss!!!

Det har varit en varm och skön sommar så vi har inte haft lust att sitta inne framför datorn men Kirsi har som vanligt fotograferat en hel del (ovanligt haha) här är bara en bråkdel av alla bilder. Idag passar det bra att uppdatera bloggen eftersom det regnar av och till. Nedan kommer lite av vad som hänt i sommar. 


Sommaren startade med plantering i slutet av Maj.

Den 1;a Juni fick vi en överraskning. En katthona hade fött tre ungar i vårt förråd jämte garaget.

 
I början på Juni var det avslutning i Klara;s förskola och sedan direkt till avslutning för Siri som gick ut 1;a klass. Några dagar senare var vi på Harry;s avslutning på hans förskola. Harry ska börja förskoleklass. Våra barnbarn växer så man knappt hinner med.

 
Tidigt på midsommarafton var det dags att kolla om det fanns några potatisar i våra hinkar. Resultatet blev rätt så bra. Tidig sort som heter Rocket har vi lyckats med i flera år. Mycket goda!
 
 
Midsommarafton på Granholmen. Det blev både midsommarstång och små grodorna. Det var farfar, Krille och töserna som fick dansa (farmor fotade som vanligt) Mamma Nina jobbade till kl. 14 så hon missade dansen.
Här är 2 av 4 svalungar i vår carport men föräldrarna hann med en kull till med 2 ungar i slutet av Juli.
Vi tror att det samma svalor som kommer tillbaka år efter år (dom har väl programmerat GPS;en till Granholmen)
Trots värmen satt vi inne även om vi inte är jätteintresserade av fotboll och följde alla Sverige;s matcher i VM + finalen.  
 
 
 
 
 
 Lite blomsterbilder från vår trädgård och altan. Kirsi kunde nog lagt in lite fler bilder men...

Siri och pappa Krille var ute och simmade i vår sjö Lången och kom hem med vackra näckrosor. Farmor blev glad.
 
 Det har varit mycket Swimrun i sommar. Våra söner Johan & Krille körde Borås swimrun och dom gjorde en fantastisk prestation. Johan säger att det är en väldigt tuff bana. Undre bilden till vänster är Johan;s fru Linda och hennes bror Claes som oxo körde racet. (För er som inte vet: Swimrun innebär att man simmar olika sträckor och springer mellan simsträckorna)
Även den "gamle" har provat lite swimrun i sommar. Barnsjön i Lindome.
 
 
Dan har även "sommarjobbat" 4 veckor och kört sopor på landet även i år. Mycket trevligt sommarjobb! Roliga skyltar finns det gott om på landsbygden.
 
Vilka härliga sommarkvällar vi haft! Vi har njutit av god mat på altanen och Siri vårt äldsta barnbarn var fiffig. Vi hade en flaska påskmust kvar men hon tyckte vi skulle döpa om den till sommarmust.
Här firar vi vår 43 åriga bröllopsdag den 19;e Juli med en favorit Sushi och lite cava! 

 
Lite bilder från vårt växthus och lite av skörden (Kirsi kunde lagt in lite fler bilder) Denna sommaren har varit magisk med jättemycket tomater och gurka men bara en paprika.
Första året på länge med riklig skörd av dill i pallkrage-

Jordgubbar i pallkrage har oxo gett en hel del. Så söta och goda och smakar smultron, dom heter Polka.
Kirsi;s brorson Anjin med fru Ylva och deras son charmtrollet Sam på besök. En mycket trevlig dag. Tyvärr så missade den flitige fotografen (Kirsi) att få med Ylva på bild..
 
Slit & släp när man är "godsägare" Imorgon måndag får vi hem en container för att göra oss av med allt gammalt virke sedan 19 år tillbaka GÖTT!!!!

 
 
Den årliga husbilsutflykten med Siri och Klara gick till Töreboda Camping & Bad där vi stannade en natt. Mycket trevligt ställe alldeles vid Göta Kanal. Mycket bad i den fina tempererade poolen. På väg hem var vi  i Karlsborg och kollade lite på Sveriges reservhuvudstad. Klara var hungrig så Kirsi kom på att vi svänger in i Tibro och kollar om Tibro Bar och Grill finns kvar, YES!!!! En normalpizza är som en familjepizza någon annanstans. Vi var här för 15 år sedan så vi visste att pizzorna var stora så vi beställde 2 pizzor att dela på och ändå fick tjejerna med sig doggybag hem. Passerar ni Tibro! Världens godaste och största pizzor!


 
Den 19;e Augusti var det dag att utnyttja ett presentkort som Dan fick när han slutade jobba för 2 år sedan. 
2 dagar på Vann Spa i Brastad. Samtidigt firar vi 49 år tillsammans. Vi har njutit! Badat, kopplat av, ätit god mat och vädret visade sig från sin bästa sida. 

 
Den 25;e Augusti fyllde vårt yngsta barnbarn Klara 5 år både släkt och vänner var där. Farmor fastnade på bild fast hon vill helst stå bakom kameran. Klara;s mamma Nina hade bakat så goda tårtor (till pappa Krille en glutenfri den gröna)

Vi avslutade förra blogginlägget med att det såg ut som att det skulle bli mycket blåbär och det blev det men dom blev små tack vare torkan men lite har vi plockat.
Det har blivit mycket läsning i sommar i skuggan under parasollen. Nu blir det till att beställa fler böcker från Ad Libris inför vintersäsongen i Spanien.

Ni som är på Facebook och Instagram har säkert sett bilder som vi lagt in men vi har en del följare som inte är på dessa sociala medier. 

Detta blev ett långt inlägg men det sträcker sig ju över 3 månader. Vi ska försöka att uppdatera oftare.

Hoppas att ni alla har haft en fantastisk sommar!

Just nu pågår planeringen inför vår övervintring i Spanien.

Vi njuter varje dag!

Kirsi & Dan


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar