torsdag 17 maj 2018

Torsdag 17;e Maj

Hej igen!

Tiden går fort som vanligt! Vi har fullt upp här på Granholmen så man funderar ibland på hur man hann med att jobba förut. Mesta tiden tillbringar vi utomhus med lite olika aktiviteter. Plötsligt slog sommaren till med full kraft så man undrar hur det ska bli resten av sommaren? Igår 16/5 så fick man söka skugga (28,5 grader) och idag har temperaturen sjunkit till hälften och några regndroppar kom det också så vi passar på att uppdatera bloggen.

 
Valborgsmässoafton så var det dags att besikta Skalman. Tiden bokade Dan redan när vi var i Spanien i höstas. Skalman pålitlig som vanligt så det var bara att köra iväg utan anmärkning och vi har kört 1500 mil tur o retur Spanien och Portugal 2 gånger sedan förra besiktningen.

Senare på Valborgsmässoafton kom Kirsi;s brorson Anjin med fru Ylva och lille Sam 8 månader på besök. Vi hade inte träffats sedan september 2017 men det kändes inte som det var så längesedan. Lille Sam gillade telefonen (Fisher Price) som våra pojkar lekte med när dom var små. Bra kvalitet tydligen så nu fick han ärva den. Smörgåstårtan var uppskattad och Kirsi;s hembakta Budapestrulle var så god.
Den 1;a Maj kom Johan, Linda och Harry förbi på en fika efter att dom varit på lunchbesök hos Krille med familj. Vi hade inte så mycket till fikat men det fanns en halv Budapestrulle kvar
Den 5;e Maj kom våra svalor "hem" till Granholmen. Deras gamla bo är kvar i carporten och de verkar bygga på lite till. Vi tror att det är samma svalpar som har varit här i flera år.
Premiärklipp!
På hösten brukar vi tvätta rent våra altanmöbler och ställa in dom i förrådet. Nu var det dags att ta fram dom och stryka in dom med ädelträolja. Dom är som nya fast vi haft dom i 10 år.Den 10;e Maj i fantastiskt väder fyllde Dan 65 år och blev pensionär på riktigt fast vi har ju njutit av pensionärslivet i snart 2 år. Vi firade detta med lite bubbel och Siri och Klara hade plockat vitsippor och maskrosor till Farfar.

 På förmiddagen när Dan fyllde år blev det 11 fika innan Nina skulle åka till jobbet.
Krille och tjejerna stannade kvar för att det var dags att sätta potatisen (tidig sort Rocket) i hinkar så dom blir klara till midsommar hoppas vi.
Siri och Klara gillar att åka 4 hjuling så det fick bli några korta turer innan det var dags för söndagsstek fast det var torsdag (men det var ju röd dag iallafall)

Dags att tvätta altanen och den (japanska) trappan  innan den ska oljas.
Lite bilder från jobbet med veden från början till slut. Den nya klyven fungerade utmärkt. Mycket jobb är det men den värmer så gott. Nu ska den bara torka och köras in under tak om ett par månader.
Lite fikapaus blir det allt mellan jobben.

Här blir det rent hus innan plantering.
 
Gurka, tomater och paprika på plats. Gräslöken växer och vitlöken som Kirsi petade ner i höstas växer den också.

Snart rabarderpaj och sedan kommer jordgubbarna. Det finns en pallkrage till med 8 jordgubbsplantor som vi tog revor från de 4 som finns på bilden. Nu hoppas vi på egna jordgubbar till midsommar.
Vi planterade om vårt olivträd som vi köpte i Bolnuevo Spanien i höstas. Det verkar som det trivs.
 
 
Trädgårdsarbete!
Påsk och Pingst samtidigt lite mysko.
Nu var det dags att olja altanen med bästa medlet Cuprinol Träolja V.

Dan grillade korv och så hade vi överblivet mos i kylen från gårdagens middag. Simsalabim så har du en halv special med extra allt och till det ett glas kallt vitt vin. Vinet serveras på Italienskt vis dvs. i vanliga dricksglas.
 Dan kollade temperaturen i sjön Lången 23,9 grader i vattnet och 28,9 på bryggan. Kanske snart dags för ett dopp? Kirsi tycker det ska bli lite varmare.
Det blir inga mer fisketurer med den här båten. Kirsi säger: Nu är gäddorna glada i Lången när hon inte kommer ut på fisketur. Vi får väl se om vi kan få tag i en annan båt så småningom.

Har man inget annat för sig så kan man tvätta Kirsi;s bil.
Idag den 17;e Maj har vi den här utsikten från vårt hus. Det ser ut som att det ska bli mycket blåbär i år.

Vi ses snart!

Hälsningar från två livsnjutare!
Kirsi & DanInga kommentarer:

Skicka en kommentar