söndag 25 februari 2018

Söndag 25;e Februari

Hej på er där hemma och alla vänner!

Nu har det gått över en månad igen men tiden går så fort här i Portugal. Idag har det varit lite blåsigt så passade vi på att sitta inne i husbilen och uppdatera bloggen.
På lördagar utkommer det en gratistidning på engelska som Kent plockar upp vid receptionen eftersom han och Ron är uppe med tuppen varje morgon och tar en promenad ner till Luz. Det är roligt att hålla sig lite informerad om vad som händer runtomkring för portugisiska har vi konstaterat skulle vi nog aldrig kunna lära oss.
 
 
Campingen har lite olika temaaftnar i deras restaurang Palmeiras så vi passade på när det var fado afton och åt en god portugisisk buffé. Fado är en speciell portugisisk musikstil, så vacker och den griper tag i en så man blir lite tårögd fast man inte förstår texten. Mannen på bilden i mitten är en känd fado musiker Joao Chora som var på besök hos några vänner i trakten. Vi kollade in honom på Youtube efteråt. Det var en mycket lyckad kväll.
Dagen efter blev Dan inspirerad men det dröjer nog ett tag innan han kan spela en fado.
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom vi hyr bil kan vi göra lite utflykter och storkar finns det gott om efter vägen. Vi passade på att kolla in en camping i Albufeira. Den var väl fin och stor men inget för oss. På campingen fanns det några riktigt stora monsterhusbilar. Det måste vara svårt att ha sådana bilar för det finns inte många campingar dom kommer in på.
Utflykt till Monchiqe i bergen nordost om Lagos med vacker utsikt. Vägen dit går uppåt på serpentinvägar och är populärt för alla cyklister som vill köra lite backträning. Man blir trött bara man ser dom.
På ställplatsen i Lagos är det mycket bilar. Vi skulle tippa på att det är ett hundratal. För vår del så är ställplatser inget för oss. Vi är lite bekväma och vill ha lite komfort.
 
Halv3 fika hos Gunnel och Kent. Gunnel hade bakat en mycket god kaka. Peter var också bjuden.
Halv3 fika hos oss i vårt "vardagsrum" Kirsi hade bakat en Toscakaka (Kentakaka) Peter var också bjuden.
 
 
Lite matbilder hör ju hemma här, en god köttbit och potatisgratäng, lax och dillstuvad potatis och lite köpemat Sushi.
 
 
Här tillagas det söndagsbrunch (tips från Gunnel som hon hade hittat på Facebook) Fyllningen består av rökt skinka, lök och tomat som fräses upp och läggs i bröden sedan på med brödlocket och vänd bröden. På med äggstanning och riven ost. Så himla gott!!
 
 
 
Utflykt till Praia do Porto da Mos. Efter vägen finns det lite väggmålningar några vackra och några mindre vackra. Det fanns en fin restaurang Antonio med utsikt över havet men det var lite för tidigt på dagen för att äta. Fina hus med havsutsikt runtomkring som såg dyra ut.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi måste ju fylla på med lite blomsterbilder som vanligt. Lite bilder från våra morgonpromenader med en ny vägskylt som vi inte sett tidigare. Man kan tolka den på två sätt antingen stannar man för att det finns eating animals eller så ska man sluta äta kött...
Vi brukar gå förbi en förskola i Espiche och det verkar som barnen börjat med påskpynt.
Det jobbas för fullt på campingen och så här kommer den nya uppvärmda poolen att se ut någon gång under 2018.
 
 
Kvällsfika med kortspel hos Gunnel & Kent.
 
 En dag dök den här lilla husbilen upp med takterass! Kirsi kom från duschen och trodde att det var cirkus på gång. Naturligtvis fanns det en liten Smart i bagaget. Ni kan tänka er att ryktet gick på campingen så det var många som var intresserade och ville fota. Vår lilla bil syns i bakgrunden på den nedersta bilden. Vi trodde det var ett helt fotbollslag i bilen men det var en ensam karl. Vad vi har hört så var den specialbyggd i Ungern. Lottovinst så kanske vi slår till...Haha!
 
 
Vad är en torsdag utan hemlagad ärtsoppa och goda plättar? Vi hade med oss ett paket gula ärtor hemifrån så vi bjöd in Gunnel, Kent och Ron och det verkade uppskattat.
Vissa morgnar har det varit kyligt.
 
 Dag att frosta ur kylen efter drygt 4 månader och det tog inte lång tid med hjälp av hårblåsen så var det klart.
 
 
 Vi blev bjudna på Thaimat hos Gunnel och Kent. Så GOTT!!! Det blev också god tårta och Irish coffe. När vi var mätta och goa så blev det några omgångar One card. Kirsi tog hem den sista potten. Så trevlig kväll! Tack Gunnel och Kent!!
 
 Portugals nationalbakelse Pastel de Nata är fantastiskt goda och "nästan" kalorifria..

Måndag den 12;e mars lämnar vi vårt "hem" här på Turiscampo och rör oss norrut till Lissabon först och sedan vidare längs Portugals kust. Vi känner att vi är lite rastlösa. Vi skulle egentligen stannat här till den 10;e april.
Vi har bott här sedan den 7;e december. Denna camping är fantastisk så vi är lite bortskämda med hygienutrymmen, tvättstuga mm. och den trevliga personalen.

Ni får ha de så gött alla ni som läser vår blogg!!!

Vi hörs Kirsi & Dan.
2 kommentarer:

  1. Hej
    Kul att se att ni har det bra och trevigt nere i Portugal. Kör lugnt när ni vänder hemåt igen om ett tag.

    SvaraRadera
  2. Så härligt ni har det! Campingrestaurangen har riktigt god mat tycker vi. Njut av värmen för härhemma är det iskallt!

    SvaraRadera