måndag 22 januari 2018

Måndag 22;e Januari 2018

Hej på er därhemma och alla våra vänner!
Här kommer en uppdatering från oss Portugal. Många undrar vad gör dom hela dagarna? Vardagliga sysslor när man bor i husbil är: tömma toaletten, diska, tvätta och tänk att man torka tvätten ute i Januari. Ibland ska man ha storstädning i husbilen Skalman på 14 m, det går rätt så fort. Sedan ska man ju vara lite social också med alla som bor runtomkring. Vi läser mycket böcker och njuter av tillvaron.Det är andra vintern i Portugal och det känns som vi har gjort rätt. Just nu har vädret varit fantastiskt i över en vecka ned 22 grader i skuggan. 
 
 
 
 
Bilderna ovan visar lite hur vi bor och den blåa bilen har vi hyrt till slutet av februari. Förra året åkte vi buss till Lagos för att handla men det är mycket smidigare med egen bil.
 
När vi bodde i Bolnuevo i Spanien  så blåste det rätt bra så dragkedjan till dörren i förtältet gick sönder. Vi fick tips av Gunnel & Kent att det fanns en segelmakare i Lagos. Ny dragkedja fixade dom på en dag med betydlig bättre kvalitet än orginalet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna ovan är från våra morgonpromenader på mellan 3 och 6 km. Dan hittade några mystiska kottar eller vad det nu var? De gula små blommorna blommar överallt just nu. Det känns nästan som tussilago hemma på våren. Vi njuter av våra promenader varje dag och alla vi möter är så vänliga och säger Bon Dia eller Ola eller hello eller Bon Jour beroende var man är ifrån.
 
 
 
 
Mera bilder från våra morgonpromenader till havet.
Kirsi måste klippa sig och fick tid till Libby hennes portugisiska frissa som hon var hos för ett år sedan exakt på dagen.
Kolla palmen i bakgrunden! Den har inte vuxit någonting på ett år!! Det beror på ett den är konstgjord och innehåller en massa GSM antenner.
 
 
 
När vi är hemma brukar vi lägga in lite matbilder så det måste vi göra här också men vi kan ju inte lägga in hela månadens meny...
 
Då var det söndag igen och boule. Det är millimeterprecision som gäller vilket klot ligger närmast???
 
 
 
Den nya spaavdelningen är klar på Turiscampo och den stora bubbelpoolen också.
Här byggs det för en uppvärmd pool som ska vara klar till sommaren 2018.
Här är campingens huskatt.

Varje dag när vi går på våra promenader så säger Kirsi vi måste ha kameran med!!! Vissa dagar blir det en bild men skulle hon ha med alla bilder så skulle detta inlägg bli jättelåååångt!
Hoppas ni gillar bilderna och vad vi gör på dagarna här i Portugal.

Vi hörs snart igen!

Kramar Kirsi & Dan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar