söndag 11 mars 2018

Söndag 11;e Mars

Hej på er därhemma, vänner och alla andra som läser vår blogg!

Nu har vi bott här på Turiscampo i Portugal sedan den 7;e december och imorgon bär det av mot Lissabon där vi kanske ska stanna några dagar beroende på vädret. Därefter bär det av upp längs kusten förbi Porto och vidare in i Spanien mot San Sebastian. 
 
 
 
I tisdags i förra veckan packade vi ihop förvaringsskåpet i förtältet och tog upp förtältsmattan så att den kunde torka. Det har regnat en del det sista så det gäller att passa på när solen tittar fram. Väderleksrapporten lovade bra väder på söndagen men samtidigt måste vi ju kika på hur det går i Vasaloppet. När det hade varit målgång blev det full fart och förtältet åkte ner med hjälp av Kent.
Kirsi brukar ju klippa Dan utomhus men eftersom vädret är som det är så fick det bli klippning i förtältet innan vi tog ner det.
 
Vi blev bjudna på halv 3 fika hos Gunnel och Kent. 
Gunnel hade bakat en magisk apelsinkaka. SÅ GOD! Kirsi fick en födelsedagspresent i förtid, en fin väska med flera Skalman på så nu har Skalman 3  nya kompisar.
 
Bygget av den nya uppvärmda poolen fortsätter. Detta ska vara klart till sensommaren 2018.
 
 
Vi har aldrig sett maskrosor här förut men Kirsi som brukar kika på alla blommor vart vi än går fick syn på ett gäng (svenska) maskrosor? i gräsmattan. Poolområdet är ganska tomt just nu och de enda som badar är herr och fru gräsand.
Man tror inte det är sant!! När Dan skulle gå och duscha en morgon i servicebyggnaden satt denna lapp på dörren och det var låst. Någon idiot hade vandaliserat duscharna och skurit av slangar och slagit sönder duschmunstycken. Detta var andra gången sen vi kom hit. Damernas avdelning var opåverkad. Man undrar ju vad det är för nötter som gör något sådant?
 
 
 
8;e Mars var det internationella kvinnodagen och då hade campingens restaurant Palmeiras ordnat med en god buffé och musik. När vi kom så fick vi rosa bubbel och kvinnorna fick var sin fin röd ros. Buffén var fantastiskt god. Här sitter vi och njuter i sällskap med Gunnel & Kent och Kent;s bror Bo och hans fru Ylva. Rosen är lika fin idag. Klicka på bilderna så ser ni menyn bättre!
 
Med sorg i hjärtat så åkte Kirsi;s gamla foppatofflor som hon köpte i Thailand för säkert 10 år sedan i soporna . Dom var fula men så mjuka och goa. Kirsi kunde inte slänga dom själv så det fick Dan göra. Kirsi gjorde en investering i ett par nya i kinaaffären men hon tycker dom är lite hårda, kanske dom mjuknar de närmaste 10 åren haha!
 
Vi har ett stort mimosaträd på campingen. Kirsi har kikat länge på det och nu dagarna före vi ska åka blommar det. Blommorna doftar inte som den mimosan du köper hemma men dom är vackra att se på.
Nu är det färdigpackat för avfärd imorgon.

På vår övervintring så har vi haft kanonväder 5 veckor i Spanien. Vi har haft 2 månader med bra väder, sol men mycket blåst med nordliga vindar här i Lagos Portugal men varmt ändå (i lä) Den sista månaden har det blåst, regnat och åskat en del och det ser inte ut som det ska bli mycket bättre de närmaste veckorna men vi har i alla fall rejält med plusgrader och ingen snö så vi ska inte klaga.

Vi får väl se när vi kan komma hem till Sverige för vi har sommardäck på husbilen Skalman.
 
Vi hoppas på bra väder i Lissabon så vi kan turista lite i Eurovisions huvudstad i år.
 
Vi hörs och syns snart igen!
Kirsi & Dan 


1 kommentar: