söndag 7 januari 2018

Bättre sent än aldrig Söndag 7 januari 2018!

Hej på er igen! 
Sist vi skrev så skulle vi höra av oss snart men pensionärslivet är stressigt Haha! Vi har så mycket att göra men vi tar det i vår egen takt. Det är ingen som bestämmer när saker och ting ska uträttas. Vi tar dagen som den kommer.
Bilderna ovan är från våra morgonpromenader i Bolnuevo i Spanien. Lite kyligt på morgonen så bubbeljackan fick komma fram. Lucia har tydligen ett sommarhus här ihop med Pedro (det hade jag ingen aning om)Trädgårdsmästaren på campingen är fantastisk och skapar konstverk av det mesta.
Här står vi och väntar på bussen med Monica och Lasse från Norrköping. Våra trevliga grannar på Camping Playa Mazarron som övervintrar här för tredje året. Vi skulle till Viggos restaurang i Puerto de Mazarron som de tyckte var var bra. Busschauffören körde som en formel 1 förare men vi klarade oss helskinnade fram.Maten var magisk se bilderna och njut. Kvällen avslutades med att servitören kom med en flaska blå cava Gott!
Sista kvällen med våra goda vänner avslutade vi med en god hamburgare. Innan dess så spekulerade Lasse & Dan hur mycket pengar det låg i vattnet framför dom.
 Äntligen fick Dan tid hos frissan! Han hade bokat några tider men det kom alltid något i vägen men som de flesta vet har Kirsi varit min frisör sedan 1995. Hon kunde slita sig från sin bok och köra maskinen i det gråa!
1;a Advent! Risgrynsgröt och skinkmacka & så gött!!!


Nu är det dags att packa ihop efter drygt en månad i Spanien. Ibland undrar man vart alla grejor ska få plats.
 
 
 
Lite bilder från vår resa mot Portugal med snötäckta berg och vi övernattade på en fin camping öster om Sevilla. Fantastiskt roligt att en fåraherde med sin hund komma på landsvägen med en stor flock får och de lydde hans och hundens minsta vink.  På väg från campingen var det ett fint sommarhus där katterna tyckte det var gött att ligga på taket i solen. (liknade katten Olson)
 
Börjar närma oss Portugal, vi ser storkar överallt och det säljs apelsiner i säck  efter vägen.
Nu är vi framme vid vårt mål och boende de närmaste fyra månaderna.
Efter stortvätt är det skönt med ett fotbad i solen.
 
Lite julpynt har vi med oss och campingens största julstjärna i vårt "vardagsrum" Skalman har fått på sig tomteluva också och han ser glad ut.
 
 
 
Det blev en trevlig julafton i goda vänners lag med mycket god mat som vi hade hjälps att fixa.
 
27;e december bjöd campingen på tapas och cava. Det var mycket gott och uppskattat!

Vi har tre kök Ett inne i bilen, ett i förtältet och ett i koktältet. Hemma har vi ett kök.
Nyårsafton och vi har besök i koktältet av Werner & Werner? Nej Peter & Kent menar jag.
 
Nyårsaftonsmeny. Västkustsallad med vitlöksbröd till förrätt, oxkött, potatisgratäng och Ron;s goda små vitlökspotatisar. Dessert Gunnel;s goda hemliga recept som vi kanske kan få...

Tolvslaget Gott Nytt År från oss livsnjutare i Portugal!
 
Ett mycket trevligt förslag från Ingbritt & Peter blev en jätterolig kväll med quiz på allt mellan himmel och jord. Vi satt i Gunnel och Kent;s förtält. Tack alla för en trevlig kväll!
 
 
 
 
Idag var det premiär för oss att pröva på boule. Vi köpte ett set i Spanien men har inte prövat förrän idag. Det var riktigt kul och 2 timmar bara försvann. Spänningen var olidlig mellan våra två lag. Till slut visade det sig Gunnel, Kirsi & Kent vann båda omgångarna. Stort Grattis till dom!!! Vi kör igen nästa Söndag.

Nu är ni uppdaterade till och med idag den 7;e december!

Vi hoppas att vi kan uppdatera lite tätare men som sagt det är mycket att stå i som pensionär...

Ha de gött! 
Kirsi & Dan

 
 


 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar