onsdag 22 november 2017

Onsdag 22;e November

Hej på er igen!
Här kommer en liten hälsning från oss i Spanien.
 
 
 
 


Bilderna är tagna från våra morgonpromenader. Dan är ju lite yrkesskadad så naturligtvis ska det vara en en sopbil med! Våra flamingos var lite trötta men de hade nog inte haft fest dagen före eftersom de står på ett ben och sover.
Vad är en lördag utan gofrukost och Melodikrysset? Vi har siktat in oss på badlakanet nu eftersom vi redan vunnit skärbräda.

I söndags var det dags för Madonnan att återvända till Bolnuevo efter en vecka i Mazarron. Detta är en stor händelse som vi fått vara med om. Gatorna utanför campingen fylldes med 40000-50000 människor, mer människor än det bor i Alingsås! Kirsi vill egentligen inte vara med på bild men hon fastnade ändå. Dan stod i solen och pratade med våra trevliga grannar Lasse & Monica från Norrköping i väntan på Madonnans ankomst. Madonnan följdes av vackra hästekipage och vackert klädda människor samtidigt som polisen övervakar allt.
Vandringen med Madonnan är över 5 km och till slut är hon tillbaka i kyrkan i Bolnuevo. Vi följde med nästan in i kyrkan så vi fick lite andlig spis. Vi förstår ju inte allt som händer men vi förstår att detta betyder väldigt mycket för lokalbefolkningen. Det var en fantastisk upplevelse och dag.
På stranden var det tivoli och det kom folk från när och fjärran som tältade på stranden. Det var fest med grillande och dunka dunka musik till framåt småtimmarna. Vi var inte drabbade av volymen för vi bor en bit bort. När vi var ute på strandpromenaden på eftermiddagen stannade vi till vid ett spanskt fritidshus där det var några goa gubbar som spelade och sjöng. Vi blev stående en bra stund och lyssnade på dom goa gubbarna. Kirsi fick kindpussar efter att ha önskat att de skulle spela Viva e Spania. Sedan på vägen hem blev det en ny smakupplevelse Churros GÖTT!

 
 
Vi har fått ett program och det är mycket aktiviteter här. Måndagar är det Bingo i "Socialen" med vinflaskor som vinster. Tyvärr blev vi utan vinst , men det var en upplevelse eftersom vi inte hade varit med om detta förut. Utropen är på spanska och det gick på som en kulspruta! Tur att det fanns en tavla att kolla på.
 
 
Dan hade bestämt sig för att bada eftersom poolen hade stängt. Sist vi badade i poolen var det 16,1 grader HUGALIGEN!!!!Bilderna är från igår tisdag 21 november och det är 21,8 i havet så det var dags.
Nu kom gitarren fram igen efter låååång vila men Krsi tyckte det lät bra ändå. (Tack min älskade!)

Idag på morgonen har vi lyssnat på Radio Göteborg (som vi gör varje dag) och det var snökaos och halka det slipper vi här. Det känns så overkligt att sitta här med 20 plus i skuggan och kunna bada i havet. Om två veckor drar vi västerut mot Portugal och Lagos. Hoppas vi får lika fint väder som vi hade förra vintern.
Ha de gött där hemma vi hörs snart igen!

 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar