måndag 13 november 2017

Måndag 13;e November

Hej igen!
Här kommer en sammanfattning av de senaste 3 veckorna.
 
Lördagen den 21;e oktober hade vi familjeträff med våra söner med familjer. Tyvärr kunde inte Krille;s fru Nina vara med för hon jobbade men vi hade en lite extraträff på söndagen så även hon kunde njuta av den goda smörgåstårtan och då blev det inga bilder för farmor glömde ta fram kameran som Siri påpekade efteråt. Vi hade 2 mysiga dagar och samtidigt känns det lite vemodigt att vara borta hela vintern men det finns Skype och telefon.
Måndag 23;e otober. Packat och klart och sedan iväg till Göteborg för att ta färjan till Kiel. Det är så smidigt med Kielfärjan 5 mil hemifrån och sedan är vi i Kiel nästa morgon utvilade och mätta efter en god frukost.
 
Lite actionbilder från rondeller på resan. Nu har vi kört genom Tyskland, Belgien och är på väg in i Frankrike.
 
I Toulouse checkade vi in på Camping Le Rupé. Så säkert har vi aldrig bott förut det var nästan som Fort Knox kameror, järngrindar både in och ut. Jättefräsch camping men i Frankrike är det något som Kirsi inte gillar och det är att damer och herrar samsas om dusch och toalett unisex! Utanför receptionen var det ett träd med något som såg ut som persikor men det var kakkifrukt som kvinnan i receptionen inte tyckte var så goda förklarade hon på "perfekt" engelska.
Färden går vidare till camping Veruela Moncayo söder om Zaragosa i Spanien som vi hittade i ACSI boken och skulle vara en basic camping och det var det. Toaletter ok. dusch no, diska inte att tänka på det var inte rengjort sedan Jesus föddes. Det stod i ACSI boken att det fanns en bra restaurang och vi hade gärna käkat ute idag men Kirsi tittade på damens naglar och kikade in i köket så det blev mat från frysen. Vi passade på att fota ett glatt gäng som skulle ut och fira Hallowen.
 
I Belgien såg vi mycket köttdjur men då var inte kameran laddad och i Spanien kan man fortfarande se fårhjordar med vallhundar och herdar men vi undrar vad fåren äter för det är väldigt torrt.
 
Vi hade planerat att ta in på en camping i Valencia men det var fullständigt kaos, poliser och avstängt överallt. Vad gör vi nu? Vi drar 11 mil till och hamnar i Alicante istället.
 Nu dök han upp igen! Den spanska tjuren.
Den berömda Calpeklippan i Alicante och vi fick en bra camping och god mat på restaurangen.
Häftig byggnad i Benidorm
Vi kunde tagit färjan till Algeriet men vi skippade det i år.
 
Nu har vi anlänt till vår camping i Bolnuevo där vi ska stanna till den 6;e december. Fantastisk camping, 50 meter till poolen och 200 meter till havet. Bra cykelvägar in till Mazarron och stora affärer. Perfekt!!
 
 
Lite bilder från våra morgonpromenader. Vi njuter!

Kirsi ska ju ha med blommor och så har vi sköldpaddor boende på campingen också. Skulle Kirsi lagt in alla blomsterbilder så hade det blivit jättelång blogg.
Varje söndag är det marknad inom cykelavstånd och där kan du köpa allt och lite till.
 
 
 
 Campingen bjuder upp till sardinfest uppdelat på 2 dagar onsdag och torsdag. Grillade sardiner, bröd, aioli och sangria. Ät så mycket du orkar! Fantastiskt väder och trevliga bordsgrannar från Åbo i Finland och ett par från Norrköping. En mycket trevlig eftermiddag!!! Sista bilden ser ni en go och mätt gubbe.
På vår eftermiddagspromenad blev vi inbjudna på spontanafton till "socialen" där man tar med sig det man vill dricka och äta. Delar av Bolnuevo Boys spelade bra musik förstärkta av två dragspelande damer från Lidköping. Dans uppstår naturligtvis vid sådana här tillfällen. Mycket trevligt kväll!
 
 
 
Söndag morgon ringer kyrkklockan hela tiden och det är enligt de som vet att madonnan ska flyttas från kyrkan för att piraterna inte ska kunna röva bort henne. Så nu flyttas hon i en stor prosession från Bolnuevo till Mazarron. Nästa söndag väntas hon tillbaka och då samlas det ungefär 50 000 människor på gatorna utanför campingen. Det ska bli en upplevelse.
 
 
 
Söndag 12;e november kl. 12 så var det välgörenhetskonsert på campingen. Först ungdomar som spelade och sjöng så vackert sedan lite äldre musikanter + 2 sångare som bjöd på bland annat ett ABBA medley. Fantastiskt väder och vi bara njöt!! Som livsnjutare kan vi inte klaga.

Nu blev det mycket igen men vi har så fullt upp hela tiden men vi ska försöka uppdatera bloggen lite tätare.

Hoppas att ni tycker det är lite kul att se vad vi har för oss!

Vi hörs snart!

1 kommentar:

  1. Hej
    Hur har ni det nere i värmen? Är ni i Spanien eller Portugal?

    SvaraRadera