söndag 7 maj 2017

Söndag 7;e Maj

Hej på er igen!
Det här blogginlägget började vi på för några dagar sedan men det är mycket att göra när vi är pensionärer och livsnjutare så allt tar sin tid. Idag har vi tid att göra färdigt detta inlägg eftersom det regnar efter några fantastiska dagar med sol och härlig värme. Mycket bilder blev det men ni får stå ut med det.
 
Vi älskar ju ostfondue och det brukar vi ju äta på höstkanten men fonduegrytan har ju varit hemma i vinter så nu smakade det lika gott på våren.
 
 
Man tror inte det är sant när man vaknar och tittar ut och det snöar och blåser, brrrrr!! Snön försvann ju snabbt men en hel vecka med skitväder, kallt, regnigt och ca 2 plusgrader ute. Vi som har varit vana att vara utomhus hela vintern blev väldigt rastlösa.
 

Kirsi har ju inte så mycket blommor att fota just nu så det får bli lite matbilder istället. Det är bra att ha lite mat i frysen (ofta storkok) när vädret blir bättre och man kan vara ute hela dagarna för det är inte så kul att ställa sig och laga mat inne om det är gött ute. Kalops, ärtsoppa, paj med resten av vår påskskinka med broccoli och storpizza med köttfärs, champinjoner och OST!
 
 
 
 
Det var länge sedan vi bakade matbröd och Dan var sugen på att baka rågsiktskakor som blev supergoda. Vi åt några bitar direkt, resten åkte in i frysen.
 
Äntligen kom värmen och humlan tyckte det var läge att smaka lite på blommorna. Kirsi fick fram högtryckstvätten och gick loss på altanen och vår "japanska" trappa. Det är gött att det finns hjälpmedel så man slipper skura för hand. När det torkat så oljade Kirsi altan och trappa men det behövs en omgång till med olja.
Vår husbil Skalman var inne på besiktning i fredags och det var bara att åka rätt igenom utan anmärkning. Det var skönt.
 
 
 
 
 
Våra barnbarn Siri och Klara var hos oss förra helgen för att föräldrarna skulle på bröllop. Då passade vi på att sätta våra förgrodda potatisar i hinkar, det är en tidig sort som heter Rocket så förhoppningsvis har vi potatis till midsommar. Siri och Klara fick var sin egen hink och Siri skrev namnlappar att sätta i hinkarna. Klara älskar att äta potatis!! Hon undrade dagen efter om dom hade kommit upp? Då fick vi förklara att det tar mellan 6-8 veckor innan dom är färdiga.
 
Efter en härlig dag ute så smakar det gott med pizza som Siri och Klara gjorde både till sig själva och farmor och farfar.
Söndag morgon och gofrukost som Klara och farfar hade fixat till. Klara ville gå upp kl. 5 men det tyckte farfar var lite väl tidigt så det blev kl. 7 istället.
 
 
Eftersom skogen är nedtagen så låg det väldigt mycket kottar på väg fram till gamla stugan så då fick vi hjälpas åt att rensa upp lite. Tjejerna tyckte det var kul att åka skottkärra. Farfar kan vi inte åka en gång till så det blev ett par vändor.
 
 
 
Det är spännande att åka lite fyrhjuling med farfar och efter det en fika i solen.
 
 
 
 
Dan har tagit ner några björkar så vi har lite ved till hösten innan vi åker till Portugal igen. Det kan vara bra även när vi kommer hem till våren 2018 om det ska vara som det här våren. Det är gött för en "gammal" man att det finns hjälpmedel, fjärrstyrd vinsch till skogskärran så man slipper slita och bära allting. Kirsi och jag har hjälpts åt med vedklyvningen.

Kirsi har ju haft samma frissa i drygt 42 år men i vinter blev det ju både en portugisisk och en spansk frissa. Inte nog med detta så var hennes frissa på semester när vi kom hem. Hon var och kollade på blommor i Keukenhof så det fick bli hennes dotter Anna som fick klippa. NÖJD! 3 olika frissor på 6 månader, Kirsi é djärv hon!

 Vår yngste son Krille fyllde 37 år den 3;e Maj. Oj vad tiden går!! Vi var bjudna på kalas igår och välkomnades av en skylt på dörren. Siri som går i förskoleklass hade skrivit namn på alla som skulle komma på kalaset. Vi fick en god tacobuffé och Krille´s fru Nina hade bakat en fantastisk god glutenfri tårta. Vi kunde sitta ute på deras altan och njuta av det magiska vädret. Det var trevligt att träffa släkt och vänner.

Nästa projekt är att tvätta huset, måla (15 år sedan sist) så nu vill vi ha lite värme och uppehåll. Nästa vecka ser ju inte så lovande ut men hoppet är ju det sista som överger människan.

Nu blev det mycket som sagt men vi återkommer snart när vi har något att berätta.

Ha dé gött och njut av livet!!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar