söndag 28 maj 2017

Onsdag 4;e Oktober

Hej på er igen!
Ni kanske har saknat oss på bloggen? Det har varit fullt upp här på Granholmen i vår och sommar. Det kändes som det var den värsta våren med pollen på flera år. Det är tur att vi inte lider av allergi för allting var täckt av gult mjöl! Vi känner flera som har allergi och knappt inte kunde vistas ute. Idag var det en passande dag att sitta inne och uppdatera bloggen eftersom det har kommit några regnskurar och är mulet!
 
 
 
 
 
Som ni ser var det bråda tider på Granholmen. Våra svalor hade fullt upp med att bygga nytt eftersom deras gamla bo rasat ner. Vi tror att detta sval par har varit här i flera år. Vi får se hur många ungar det blir i år, förra året blev det 4 stycken hungriga näbbar att mata för sval paret. Altanmöblerna behövde tvättas av och oljas in, dom blev som nya trots att dom är flera år gamla. Dan avslutade ett påbörjat projekt med att gräva ner de sista metrarna av en kabel till vår vattenpump från sjön sedan var det dags att göra service på gräsklipparen och premiärklippning efter det var det gött med en köpp och kanelbulle.
 
 
 
Lite mat måste vi också ha, helst långkok så vi slipper och stå inne när det är gött ute. Googla gärna på Kalasgod Fisksoppa SUPERGOD  och Anna;s kyckling mangochutney gryta (hittar ni inte receptet Anna;s så hör av er) Lasagne går också att frysa in men ibland kan det vara lite gött och vara lat och då kan det bli Kebabpizza med något gott att dricka till.
 
Dan;s födelsedag den 10;e Maj då var det läge att öppna en flaska bubbel som han fick av sina jobbarkompisar när han slutade jobba i september förra året (det var en dyr en) Flaskan har rullat drygt 600 mil tur och retur Granholmen-Portugal i husbilen i skofacket och vi hade nästan glömt av dyrgripen. Dan fick välja födelsedagsmiddag och då var han sugen på crepes med skaldjursstuvning och det fick han fixa själv eftersom han är bäst på att steka pannkakor. Det blev supergott! Kirsi fick ta hand om disken. 
 
Fredag 12;e Maj kom vår son Johan och vårt barnbarn Harry på lunch. De hade med sig lite goda presenter. Kirsi som är mycket för att fota alla händelser glömde ta fram kameran, vi hade så mycket att prata om. 
 
Lördag 13;e Maj var det dags för Eurovision final och Dan delade med sig av sina goda presenter. Vi skrev var sin hemlig lapp om vem som skulle vinna. Vi lade undan dom tills finalen var avgjord och då öppnade vi varandras lappar och kunde konstatera att vi tyckte lika när det gällde vinnaren.
 
 
Lördag 20;e Maj kom Kirsi;s brorson Anjin med fru Ylva och hälsade på. Det var så roligt att träffa dom igen, vi hade inte träffats sedan 24;e September förra året när vi hälsade på dom i deras nya lägenhet. Det kändes som att det inte var så längesedan vi träffades sist. Vi hade så mycket att prata om så vi pratade nästan i mun på varandra, bland annat om deras resa till Vietnam, Kambodja och Thailand (Koh Lanta) och vår övervintring i Portugal. Givetvis blev det en del babysnack eftersom vi får en ny familjemedlem till hösten. Eftersom det var lördag så blev det Lördagsrulle med skaldjursfyllning till middag och till kaffet en 80-talsklassiker, marängtårta med Vårgårdaris. Vi fick en flaska Cava som vi ska spara till ett lämpligt tillfälle. Så mysig eftermiddag!
 
 
 
 
 
Lite bilder från trädgården. Rabarbern är lite ynklig i år, den elaka sorken har nog gillat den men den ser ut som att den tar sig. Det är första gången sedan vi flyttade hit för 18 år sedan som vi ska testa jordgubbar i pallkrage. För några år sedan satte vi smultron i kruka på vår Japanska trapp men det var ingen hit. Fåglarna käkade upp dom. Dan gick loss med trimmern och i växthuset har vi satt 4 olika tomater och 2 olika gurkor, vi hoppas på bra skörd. Potatisen har fått flyttat ut från växthuset. Nu får vi se om vi får färskpotatis till midsommar? Det är det härligt att bo på landet och vi njuter varje dag!
 
 
Bakdag! Långpannebröd bakade Kirsi mycket när pojkarna växte upp, minst 2 gånger i veckan. Glutenfri rulltårta till Krille och Toscakaka (Kent du som gillar Toscakaka skulle varit här)
Vi saknar våra katter Selma och Olson så därför gjorde Kirsi en installation.
 
 
 
Våra barnbarn Siri och Klara skulle övernatta hos oss när föräldrarna Krille o Nina skulle på konsert. Vi hade planerat för poolparty men vi fick ta vatten från brunnen och det var för kallt. Vi brukar ta vatten från sjön men det fanns ett antal läckor i slangen efter skogsmaskinerna och vi har inte fått hem alla reparationsgrejor. Det fick istället bli fotbad på altanen, tjejer älskar fotbad! Bästa Farfar fixade goda våfflor med glass och jordgubbssylt.
 
 
Det är inget fel på fantasin! Siri;s o Klara;s Bageri kan leverera det mesta till och med god hamburgare all inclusive. Sedan blev det några vändor med skottkärra fram och tillbaka till den gamla stugan och snickarboden. Farfar! Vi vill åka mer skottkärra, så det blev några vändor. Det är fantastiskt att göra barn glada bara genom att köra dom några vändor i skottkärra!
 
 
 
 
 
 Vår gamla grill hade tjänat ut så vi investerade i en ny på Rusta. Det gäller att ta det lugnt i värmen och studera monteringsanvisningar. Ibland känns det som att man skulle behöva samma utbildning som en viss Fugelsang. Denna gången blev det inga skruvar över. Premiärgrillningen till lunch gick bra. Man ska inte klaga på värmen men det är bra med en parasoll.
Som ni vet så är vi inbitna Melodikryssare! YES nu första lördan som vi kunde sitta ute på altanen, äta frukost, dricka köpp och lösa krysset. Kan vi ha det bättre?
Mor;s Dag!
Elvafika med Krille, Nina, Siri och Klara (tyvärr saknas bilder) Farmor som gillar fota missade igen! Farmor????????
Det var repris på tårtan som Anjin o Ylva fick (Krilletårta glutenfri)
Vi var på körgår;n med en bukett Liljekonvaljer som Dan plockat på kullen bakom Mor Emma;s hus på Granholmen.
Eftersom det är Mor;s Dag så ville Kirsi ha önskekost och det blev hämtmat från Gyllene Måsen (Mac Donald;s) så gött tyckte Kirsi, det har vi inte ätit sedan den 23;e Januari i Portugal när Harry fyllde år.
Nu väntar vi bara på vårt hustvättmedel nästa vecka så att vi kan tvätta huset och sedan måla! Hoppas att vädergudarna är på vår sida!
Nästa inlägg kommer inom kort!

Vi hörs snart igen!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar