fredag 21 april 2017

Fredag 21;e April

Hej på er igen!!
Ojoj vad tiden går fort! Man behöver inte gå till jobbet och det blir lite längre sovmorgnar. Vi tänder lite ljus äter frukost och har lite stirreblick med funderingar på vad vi ska göra idag. Vädret har inte varit så gött de sista veckorna kallt brrr vi fryser, så här kallt har vi inte haft det på hela vintern. Det blir inte så mycket gjort ute just nu. Härom natten hade vi 7,9 minusgrader! Nu väntar vi på värmen så vi kan börja tvätta huset och måla. Det finns mycket annat att göra utomhus men det får vänta tills det blir lite varmare på dagarna.

 
Helgen före påsk var vi och hälsade på vårt älskade barnbarn Harry i Lindome som vi inte träffat sedan 27;e januari när vi lämnade av familjen Dahlhöjd på flygplatsen i Faro. Han växer så det knakar och är snart lika lång som farmor. Harry var ivrig på att visa farfar en av sina stigar i skogen och även sina Transformers. Farfar fick en förklaring vilka som var onda och vilka som var goda. Harry gillar de goda bäst. Vi hade eftersändning av vår post till vår son Johan så nu fick vi julkort lagom till Påsk men julen varar ju till Påska...

 
Som vi skrev tidigare så håller vi på att äta oss igenom favorätter och nu var det dags för strömmingslåda. Hugaligen vad gött det var! Här på västkusten heter strömming sill men är den fiskad norr om Kalmar i Östersjön blir den plötsligt strömming enligt ett inslag i Radio Göteborg häromdagen.
Rediga groddar på sättpotätera! Nu ska dom snart i hinkar och ut i växthuset så vi har färskpotäter till midsommar. Det är en tidig sort som heter Rocket. Vi har provat den förut och den är fantastiskt god.
 


Eftersom vi inte var hemma i Jul för första gången sedan vi flyttade ihop 1974 så saknade vi doften av nygriljerad skinka kvällen före julafton i Portugal. Därför beställde vi en liten julskinka som vi gjorde iordning dagen före påskafton. Vörtbröd trodde vi inte att det fanns men det fanns Påskvört i vår ICA butik. Lyckan var gjord kvällen före påskafton nygriljerad ljummen skinka på ett vörtbröd och påskmust. Vi hade även gjort en Jansson som vi åt till lunch. De ska va gött o leva!


 
Kirsi funderade på om hon skulle göra iordning några blommor utanför entrén med tanke på vädret och det blev väldigt trevligt med lite grand i alla fall. Lite påskpynt inne blev det också. 
Vår son Krille med fru Nina och våra goa barnbarn Siri och Klara ville skåla in Påsken och måla ägg. Mysigt som vanligt!
Matsalsbordet är dukat! Bordsdekorationen brukar alltid vara de målade äggen men tyvärr så missade vi en närbild men vackra var dom. Alla tyckte Påskbuffén var god som vi hade hjälpts åt att fixa i ordning. 
Konstigt att Påsk och Julmat är så lika men alltid lika gött.
 Påskdagen kom det lite snö och var svinkallt så det är bara till att elda i kaminen och sitta inne och kura.
Var är våren!!!!!
 Idag blev Kirsi glad. Dan var och kollade brevlådan och kom hem med en liten bukett vitsippor.

Nu ska vi börja fixa Ostfondue och ha fredagsmys sedan blir det Let´s Dance.

Ta hand om varandra, det finns så mycket elände därute i världen senast i Paris igår.

Vi hörs!

Kirsi & Dan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar