måndag 19 december 2016

Måndag 19;e December

Tänk vad tiden går och vi har passerat 4;e advent. Det känns lite annorlunda  att inte vara hemma över jul och nyår. Vi flyttade ihop 1974 och har sedan dess haft samma traditioner inför jul med allt vad det innebär men i år så provar vi något nytt som nyblivna pensionärer. Det har vi planerat ca. två år. Så som vi känner nu så har vi gjort helt rätt efter ett stressigt arbetsliv så känns det som vi har landat. Visst är längtan stor efter barn och barnbarn med familjer men vi stannar ju inte här så länge och det finns ju Skype bland annat så att hålla kontakten är ju inte så svårt.

Istället för torsdagsärtsoppa så testar vi något nytt, fiskgryta på portugisiskt vis. Vi köpte ett paket med djupfrysta ingredienser där det stod att det var till för fiskgryta. Innehåll: fem olika sorters fiskar med och utan ben och grönsaker. Det blev till att rensa lite men resultatet blev en jättegod fiskgryta tack vare Kirsi;s goda kryddning.
Naturligtvis Melodikrysset i lördag;s med bara julmusikfrågor, inte så svårt. Till detta hör naturligtvis en god frukost. Denna lördagen fick vi sitta inne och spisa frukost för det var lite "krispigt" i förtältet.
December;s aktivitetsprogram på vår camping om du inte vill hitta på något annat.
Igår kväll (lördag) såg vi att vädret skulle bli fint så vi bestämde oss för att koka en köpp och fixa en sandwich och promenera ner till Praia da Luz för en picnic på strandpromenaden den 4;e advent. Solen värmde så gott så där kunde vi suttit länge men vi har fortfarande lite spring i benen.
Lågvatten idag
Lite sandkonstnärer har varit i farten men vinden har tagit en del av konstverken.
Nu när det var lågvatten kunde vi ta några foton på "vår" vackra lilla by Luz från stranden.
Här mäter Dan badtemperaturen i Atlanten och det är 17,9 grader, en grad varmare än i vår stora pool på campingen..
Vackra trädgårdar finns det gott om här. Man kan inte tro att det snart är jul.
På vår promenad så hittar Kirsi ett helt träd med julstjärnor som vi köper som krukväxter till jul. Magiskt!!!
Denna palm som står i en rondell på vägen ner mot LUZ har vi både gått och cyklat förbi ett antal gånger. Dan funderade på varför det stod ett elskåp med VODAFONE på och tittar man noga så är palmen en förklädd mobiltelefonmast och då kom vi på att palmen är konstgjord.
Det är inte alla som har en häst i trädgården men hen gnäggade så fint när vi gick förbi.
De ska va gött o leva....
Lite övning på gitarren och efter det firar vi 4;e advent med risgrynsgröt.

Vi önskar alla er som läser vår blogg en:

GOD JUL 
OCH 
GOTT NYTT ÅR! 3 kommentarer:

 1. God Jul o Gott Nytt År! Kramar🎅🎄🎁🎉🎉

  SvaraRadera
 2. Tack för julkortet! Önskar er en riktigt God Jul! Tittar man på aktiviteter så är det ju fullt varje dag, inte illa att erbjuda kurs i portugisiska. Nu blir det lite skinka, köttbullar, prinskorv och lite annan julmat. Ha det gott, Ewa

  SvaraRadera
 3. God Jul och Gott Nytt År.
  Idag väntar vi på en kraftfull storm man pratar om vindar runt 30 sekundmeter.
  Hoppas ni slpper detta.
  Fortsätt och ha det bra nu.

  SvaraRadera