onsdag 14 december 2016

Onsdag 14;e December

Hej igen!
Nu har bloggandet vilat över en vecka och det är alldeles för mycket att göra men här följer lite vad som hänt senaste dagarna. Vi tar våra promenader, cykelturer och utflykter och mellan detta så är det mycket sysslor som ska skötas i vårt "stora" hem. Det ska tvättas, diskas, handlas, lagas mat, tömma gråvatten, tömma toa och fylla på nytt färskvatten så vi har inga problem med att få dagarna att gå. När vi veckohandlar tar vi bussen in till Lagos och handlar det blir för mycket att frakta på cykel. När vi behöver vatten i 6 litersdunkar så fixar vår vän Ron detta, han ska ha ett stort tack för det! I lördags hade vi en jättetrevlig afton ihop med våra vänner och hämtmat från China Palace i Lagos. Nästan den godaste kinamaten vi ätit. Tyvärr var kameran hemma...
Vi brukar mäta temperaturen i skuggan och det brukar ligga runt 20 grader dagtid men på Luciadagen så kollade vi vad det var i solen och det var 32,8!! Vi lyssnar på Radio Göteborg varje morgon när vi äter frukost och vädret är lite annorlunda hemma.

Promenad till Luz och det blåser rejält som synes.
Jag får sätta mig här och vänta eftersom Kirsi har fått syn på någon blomma eller något annat att fota.
Myrorna underminerar trottoaren
Yrkesskadad? (Dan) eller, här är det ordning och reda.
Han kommer snart om ni har varit snälla!
Fågelskrämma i form av en flygfisk kan också vara ett alternativ..
Så vackra fikonträd fulla mad knoppar.
Kirsi får nog snart besöka detta ställe men hur ska det gå med 42 år med samma frissa i Alingsås. Det finns foton i hennes mobil hur det ska se ut.
Lite blommor och växter måste ju vara med enligt Kirsi
Melodikrysset fick vi lösa på söndagen eftersom vi skulle till marknaden i Lagos på lördagen. Rätt så lätt inskickat och klart.
 
Lite bilder från lördagen;s marknad där du kunde köpa plantor, grönsaker, frukt, julgran och levande höns bland annat smått o gott. När vi kom dit så var det så mycket folk att vi knappt kunde ta oss in men det lättade vid ett tiden.
Vi har ju lagt in bild tidigare på storkboet men idag var både herr o fru Srorch hemma.
Hmmmm... kanske om vi ledsnar på Skalman????
Så här kan det också se ut...

3;e Advent då ska man ha lite sötetyg (eller hur Axell) sedan kan man ta sig ett 3;e adventsdopp i jacuzzin.
Här är det 30,9 grader i jaccuzin
I stora poolen är det 16,9 grader vi hoppade över den för vi hade inte våtdräkterna med oss..
Gräshoppa? En stor en som satt på dörren till vårt förtält. Hen hade stora ögon och tycktes fundera på "var e jag"
Efter drygt 2 månader i husbilen Skalman var det dags att avfrosta kylen. Idag var det en passande dag eftersom det var lite kyligt och molnigt efter natten;s regn. Det gick snabbt med hjälp av Kirsi;s hårblås. Vi hade lite kylvaror som vi kunde ställa i en back i koktältet där det var lite svalt.
Dan håller på med att tömma gråvatten och kommer inrusande "ge mig kameran" Kirsi säger vad är det? och ni kan själva se resultatet. Rosor som blommar och flera är på gång alldeles jämte husbilen men på den sidan där vi sällan är. Nu är det kört; ska Dan också börja plåta blommor? då får vi slåss om kameran när vi är ute på våra utflykter.

Ni får ha de så gött hemma!! Vi hörs av innan Jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar