måndag 17 december 2018

Måndag 17;e December

Hej på er!
Nu är det nästan skämskudde på! Nu får vi skärpa till oss och inte vänta så länge med att uppdatera bloggen. Problemet är delvis att vi har haft problem med att ladda ner bilder och att vädret är så bra så vi har inte haft lust att sitta inne framför datorn.
Sammanfattning från den 15;e Oktober följer här.

15;e Oktober lämnade vi Granholmen (Alingsås) och åkte den långa vägen till Göteborg ca. 5 mil.  Nästa morgon vaknade vi i Kiel utvilade och en god frukost gick resan vidare genom Tyskland, Belgien, Frankrike och in i Spanien med övernattningar på ställplats utanför Dortmund, Champs en Chalon i Frankrike, Camping de Uzurat utanför Limoges, Camping Solopuent Castillio de Jaca i norra Spanien och sista stoppet innan vårt mål en jättefin liten camping El Roble i Valderobres. Vi brukar inte köra betalväg men från Limoges valde vi att köra betalväg runt Orleans som vi åkte genom förra året men det kaoset ville vi slippa. Det kostade oss 17 Euro men det var det värt.

Det märkliga är att hur många mil vi körde så var det kovarning varje kilometer men vi såg inte en ko.

Spanien och apelsiner och vad annars om inte tjuren "Ferdinand"
Den 21;e Oktober nådde vi vårt vinterläger i Bolnuevo. Vi fick en kanonplats med hörntomt och sol hela dagen.

När vi vill ha lite skugga sätter vi oss bakom vindskyddet.

Det är gött att kunna torka tvätt utomhus i slutet på November. Lakanen torkar på ett par timmar. Tvättstuga har vi 20 meter från Skalman.

Vårt "vardagsrum"


Några dopp i poolen hann vi med innan dom stängde den men det blev några dopp i havet oxo som varmast var det 26,5 grader i havet och nu är det 17 grader den 17;e December.


Lite bilder från våra morgonpromenader det finns mycket mer bilder men då blir det för mycket.Kan undra vem som fotar blommor och blad? Hon skulle nog kunna fylla en egen blogg med blomsterbilder.
Läsning blir det en hel del. Dan;s läsglasögon havererade och glasen ploppade ut. Men han som är handyman lagade dom med lite lim.

Besök hos Esther;s garden center 300 meter från vårt vinterhem. Här kan man köpa allt från vårblommor till julblommor. Någon i familjen blir helt lyrisk. Vi har fått ett stämpelkort så när vi har köpt tillräckligt så blir det en blomma gratis. Vi fick en present av Esther ,en påse blomstergödning. En matsked till 10 liter vatten ska vattnas en gång i veckan på sommaren och varannan vecka när det är vinter. När är det vinter här undrar vi!

När man kör in på campingen så möts man av blomsterprakt och mitt i denna finns det en damm med sköldpaddor av olika storlekar. Antalet är lite svävande en del säger 14 andra säger 20 men vi kikar till dom när vi går förbi. Mysigt är det.

Sardinfest som campingen bjuder på i dagarna två, halva campingen ena dagen och andra halvan dagen därpå. Det bjuds på grillade sardiner så goda, Sangria, bröd och aioli. Du får äta så mycket du vill! Sangrian fylls på hela tiden. Så härlig stämning med många olika nationaliteter.

18;e November återvände Madonnan till Bolnuevo efter en vecka i Mazarron (vi skrev om detta förra året och om ni är intresserade av Madonnan i Bolnuevo så kan ni googla på det. Det är en lång historia). Årets höjdpunkt med ca . 40 000 besökare i denna lilla by. Många spanjorer är lediga och några tältar på stranden, lagar mat och festar.  Det är tivoli i dagarna 2 och många marknadsförsäljare efter strandpromenaden.På söndagarna är det livemusik på Blues House en bit bort på gatan utanför campingen. Dom börjar kl. 15 och håller på ett par timmar. Olika band varje söndag. Solen skiner, vi njuter av god musik och då smakar en GT inte helt fel.
Här på campingen har vi en fantastisk trädgårdsmästare. Han fixar och donar varje dag och det är så vackert. 
Killar kan träna gitarr och bada fotbad samtidigt!!

Dan hade beställt tid hos sin frissa som han har haft sedan 1995 men hon visste inte vilken tid det kunde bli eftersom hon var mitt uppe i en spännande bok. Men till slut sa hon det att "Du kan inte se ut så här så nu får jag lägga ifrån mig boken" Bra blev det och billigt! Sätt upp det på fakturan som vanligt sa jag. (den fakturan vill jag inte se)

Adventspyntat och Kirsi har kokat risgrynsgröt och det var gött med skinkmacka till.

När vi väntar på bussen på bussterminalen i Puerto de Mazarron så kan det dyka vilket par som helst! Helt orädda, det kom billar och bussar hela tiden undrar var dom kom ifrån?
 

Nu har vi varit hos Esther igen! Inhandlat en julstjärna med ovanlig färg, flamingoblomma, vita hyacinter (får se om dom blommar till jul) och Dan ville ha lite vårblommor så det blev en låda med penseér. Det känns så overkligt och gå till handelsträdgården och köpa julblommor och vårblommor samtidigt. Det är mycket ögongodis för en blomsterälskare hos Esther.
Nu har tomten kommit och han funderar på "Finns det några snälla pensionärer här"?
Här står dom snälla pensionärerna som njuter av livet. Sol, värme och vi mår bara så gött!

Vi ska försöka skärpa till oss! (men vi lovar inget det beror på vädret) vi vill bara vara ute och promenera, njuta av havet och solen.

Ha de gött därhemma!
Kirsi & Dan


2 kommentarer:

  1. Sänder god fortsättning från oss saknar er och tiden på campingen i Portugal. KUmlaborna

    SvaraRadera
  2. Hej, nu har jag hittat till er trevliga blogg! Seglingshälsningar från S/Y Wilma i Grekland med besättning. (projektsunshine)

    SvaraRadera