lördag 10 september 2016

Lördag 10/9 och en vecka har gått

Nu har det gått en vecka sedan senaste inlägget och det har hänt en del i livet och även här på Granholmen.
Förra söndagen var en fantastisk brittsommardag och då bestämde vi oss för att skura och plocka in möbler från altanen som också blev skurad. Blommorna från altanen fick flytta ner till plattorna upp mot entrén.
 Sista dagen på kontoret för Dan den 9/9 som har jobbat med avfallshantering de senaste 16 åren och 41 år på Alingsås kommun;s tekniska förvaltning.
Dan hade undanbett sig alla former av uppvaktning och det respekterades. Det blev en enkel lunch med chefen och Dan;s efterträdare och sedan vid tre tiden lite kaffe och en tårtbit. Personalen som Dan har jobbat med hade lagt ihop lite penningar (rätt så mycket tror jag) till lite goda Italienska viner som dom vet att jag gillar. Det fanns också en flaska med god whisky. Jag glömde nästan flaskan med champagne.


Igår firade vi Dan;s sista arbetsdag med hämtmat från Alingsås Wok, räkor a la Szechuan (stark) fantastiskt gott. Tyvärr missade vi ta bilder på maten.

 Lördagen den 10/9 startade som vanligt en lördag med en god frukost och melodikrysset. Sedan skulle tvättade gardiner upp så det blev lite fönsterputs men det är ju inga problem när man har en fantastiskt maskin till hjälp.

Efter fönsterputs är det gött att sitta i solen en stund och njuta vid garaget.

Idag är det en månad kvar till det att vi står på färjan till Kiel och vårt vinteräventyr börjar med övervintring i Portugal med Skalman 2. Det ska bli spännande men vi bloggar naturligtvis fram till dess. Vi hörs!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar